Illusiepolitiek

Het ligt weer al weer achter ons, al het gedoe over de Floriade.  In mijn ogen was het niet veel meer dan aandachtrekkerij van een wethouder en een college dat elk project van enige omvang dat zij heeft ondernomen heeft zien mislukken.

Illusiepolitiek in optima forma.

Bij Nieuw Enkhuizen zien ze dat natuurlijk anders. Dat roemt men onverminderd het optreden van de eigen wethouder.

Of het nu gaat om een twitteractie om de houtribdijk op de weerkaart te krijgen (of hem te herbenoemen tot aansluitdijkdijk), of het promoten van Westfriese wielerkleding, of het binnenhalen van de Floriade, alles wat de brave man onderneemt is in de ogen van fractievoorzitter Wijchers goud waard.

Zo schrijft hij op de website van Nieuw Enkhuizen. Ik citeer maar even letterlijk,

Floriade 2022 Naar Enkhuizen ?

De voortekenen zijn geweldig, Enkhuizen de uitgekozen plaats voor de provincie Noord-Holland, wat zal dat een economische opbloei geven voor de werkgelegenheid voor de regio en onze stad.

Investeringen voor onze Zaad Vallei, Hollands woord voor Seed Valley  en voor alle bedrijven in de omgeving ,wat te denken van de hotels dan komt het hotel in de Oksel ook een stuk dichterbij.

De tomeloze inzet van de wethouder van Nieuw Enkhuizen werpt ook hier zijn vruchten weer af ,net als met het project Toeristen over het water.

Nog hoor ik de scheidende fractievoorzitter van de PvdA  snerend ,bij de behandeling van de restauratie van de Drom ,ook een project waar Nieuw Enkhuizen volledig achter staat ,zeggen dat wij onze partij beter de Toeristen Partij Enkhuizen kunnen noemen ,niet bedoelend dat het een compliment zou zijn .

Welnu het welzijn van onze burgers hangt af van werk ,inkomen, en wonen en dat zijn de doelen waar Nieuw Enkhuizen zich al jaren sterk voor maakt en blijft maken.

Het in stand houden van de sociale voorzieningen kan alleen maar als je de plaatselijke werkgelegenheid blijft stimuleren .

Harry Wijchers

Inmiddels weten we natuurlijk dat de Houtribdijk nog steeds niet op de weerkaart staat, het evenmin storm loopt voor de Westfriese wielerkleding en de organisatie van de Floriade ook niet is doorgegaan vanwege verregaande domheid van het organisatiecomité, dat zich klaarblijkelijk geen raad wist met de briljante invallen van de  Nieuw Enkhuizer wethouder.

Grappig genoeg noemt Wijchers in zijn bijdrage nóg twee projecten die óók gedoemd zijn te mislukken.

Het hotel in de Oksel, dat binnenkort in Venhuizen zal worden gebouwd en het project Drommedaris, dusdanige tekorten vertoont dat het feitelijk zou moeten worden afgeblazen.

Zodat er feitelijk maar een ding overblijft waar we wethouder Franx dankbaar voor moeten zijn, namelijk dat hij de succesvolle grondlegger is van de invoering van het betaald parkeren in Enkhuizen.

Maar vreemd genoeg willen ze bij Nieuw Enkhuizen daar nu net niet meer aan herinnerd worden.

Past niet in hun illusiepolitiek neem ik aan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Illusiepolitiek”

 1. Nieuw Enkhuizen,Je moet toegeven,vergeten kan je ze niet.iedere keer als ik in mn auto stap

  zie ik die parkeervergunning.Da’s veel goedkoper dan een flyer.

  Like

 2. @pim .
  Je geeft het fantastisch weer, ja illusiepolitiek. Ik blijf me er over verbazen hoe de burgers hier onder zijn . Stil en murw en niet meer geinteresseerd in enige verdieping in het reilen en zeilen van hun stad. Hier profiteerd het college ten volle van . En de raad daar ligt een berg zand voor opgeslagen om in de ogen te strooien. Eigenlijk is dit college ook lijdend aan hoogmoedswaanzin, Floriade ,Drom ,SMC, haddden ze deze tijd nu eens besteed aan een knappe invulling Enkhuizer Zand dan het kaas van je brood laten eten door de buurtgemeente . Uitbreiding Streekbos en plan Oksel in Venhuizen.

  Like

 3. Tevens dacht ik dat Toeristen Partij door Fijma gezegd was omdat zij liever de lasten van de eigen inwoners wou verhogen om de toeristenbelasting niet te verhogen. Volgens nij niet bij de Drom.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: