Plannetje

En dan natuurlijk ook nog dat plan (in het NHD van zaterdag jongstleden) van de actiegroep “de grens bereikt” om een nieuw recreatie gebied te realiseren tussen het streekbos en Gommerswijk-West

Bij de onthulling van dit plan waren  maar liefst drie raadsleden aanwezig. Noorman (CU), Langbroek (NE) en Kunst (PVDA). Ze waren onder de indruk, net als Bokhove die van de zijlijn zijn bewondering twitterde.

Noorman schreef er zelfs over op de website van de CU. Uiteraard maakte hij, net als de overige Raadsleden, het nodige voorbehoud.

Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat dit plan ook maar enige kans maakt om te worden uitgevoerd. Het bestaande recreatieoord ligt er desolaat bij en dat blijft zo, zolang een deel van de daar aanwezige grond niet wordt verkocht aan een projectontwikkelaar. Anders is er geen geld beschikbaar.

Bovendien vind ik de locatie niet erg logisch. Als je zoiets wil realiseren, doe het dan op een plek waar veel meer Enkhuizers er lol aan kunnen beleven. Ik denk daarbij natuurlijk aan het westelijk deel van het schootsveld.

Uiteraard krijg ik met dat voorstel de schootsveld-puriteinen op mijn dak, die vinden dat op een schootsveld geen grote bomen mogen staan, omdat die dekking zouden kunnen bieden voor  vijanden die Enkhuizen vanuit het Noorden willen aanvallen, maar zelf til ik daar niet zo zwaar aan.

Er zijn zelfs momenten dat ik denk dat een overname door StedeBroec wel eens gunstig zou kunnen uitpakken voor Enkhuizen.

Kortom, geweldig plan op de verkeerde locatie, dat in dezelfde la kan worden opgeborgen waar de Floriadeplannen zijn opgeborgen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Plannetje”

 1. Volgens mij waren er ook Sp-ers waaronder Peter Degens.
  Raar dat je de plek niet logisch vindt. Het grenst immers aan een ander groen en recreatief gebied, en ligt mooi in het door jou geopperde “Groot Enkhuizen” 😉

  Like

  1. Ach, was Degens er ook, hij werd niet in de krant genoemd vandaar mijn omissie.

   Maar inderdaad, als de (nu nog) Enkhuizer nieuwbouw de overstap zou maken naar Stedebroec ligt het plan mooi in het midden.

   Wat blijft is dan “Vesting Enkhuizen”, dat jullie dan lekker autoluw zouden kunnen maken. 😉

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: