Warhoofd

Warhoofd

Het is even stil geweest rond de kwestie Burgwal, maar gelukkig heeft wethouder Boland de stilte nu verbroken door middel van een informatieve brief aan de Raadsleden.

U kunt die hier in zijn geheel lezen.

In de brief is sprake van een door de gemeente gedaan voorstel om tot een praktische oplossing van het geschil te komen, maar gaat verder niet in op het voorstel dat er door de gemeente is gedaan.

Dat kwam er op neer, dat als van der Leek zijn verzoek tot handhaving zou intrekken, de gemeente zou afzien van een hoger beroep in deze kwestie.

Je moet maar durven. Je hebt een burger 4 jaar lang van het kastje naar de muur gestuurd. Je hebt hem zelfs schriftelijken laten weten dat hij niet langer telefonisch contact mag opnemen met het stadhuis. Allemaal omdat je ooit zelf hebt verzonnen dat een schuur eigenlijk een woning is.

En als de rechter dan uiteindelijk bepaalt, dat een schuur een schuur is en geen woning, dan dreig je met een hoger beroep, tenzij die burger alsnog het uitgangspunt voor de procedure herroept en daarmee  het vonnis, waarin hij in het gelijk wordt gesteld, feitelijk in de prullenbak gooit.

Het is de arrogantie ten top. Men is door de rechter in het ongelijk gesteld en nu probeert men met andere dwangmiddelen alsnog zijn gelijk te halen.

Maar het wordt nog erger. Het voorstel van de gemeente, dat van der Leek zijn verzoek om handhaving zou moeten in te trekken is juridisch gezien volkomen nutteloos.

Als gevolg van de procedure is komen vast te staan dat bewoning van de schuur illegaal is.  Het is daarom niet langer van belang of van der Leek wel of niet zijn verzoek tot handhaving intrekt.

Het feit (illegale bewoning) ligt vast en de gemeente heeft op basis van dat feit de verplichting daar tegen op te treden.

Zelfs als zou van der Leek zijn verzoek tot handhaving herroepen, dan nog staat de gemeente geen andere weg open, dan het toepassen van de wet en op te treden.

Uit het bovenstaande valt dan ook op te maken, dat zij die ons besturen niet alleen kleingeestige dwingelandjes zijn, maar ook nog juridische warhoofden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: