Hardleers

Ook smullen was natuurlijk de reactie van de professionals op het afwijzing van Enkhuizen.

Ik bedoel natuurlijk de projectmanager.

Wat iedereen met een beetje gezond verstand op zijn klompen kon aanvoelen, was bij hem als een mokerslag aangekomen.

“Wat had de provincie gedaan”, vroeg de verslaggever.  Er zaten maar liefst twee gedeputeerden in de stuurgroep van Agriboard was het antwoord en bovendien was de CvK ook heel blij met het idee.

Met het Wieringerrandmeerplan en Distriport in het achterhoofd lijkt me de aanwezigheid van twee gedeputeerden in je stuurgroep eerder een reden tot zorg, dan een reden voor opgewektheid, maar daar denkt men in semi-ambtelijke kring natuurlijk heel anders over.

Vleierij van bestuurders garandeert namelijk werkgelegenheid, ongeacht de resultaten die er behaald worden.

In de reportages van het NHD is naar voren gekomen dat de regio een groot aantal agrarisch georiënteerde bedrijven werkzaam zijn, die ieder op zijn eigen gebied toonaangevend zijn.

Dat is mooi, maar wat we vooral niet moeten vergeten is, dat dit succes voornamelijk te danken is aan de beslissingen van individuele ondernemers en dat die successen er al waren voor dat Agriboard zich er mee begon te bemoeien.

Maar overal waar succes van ondernemers dreigt, zijn er bestuurders en ambtenaren die zich naar voren dringen om hun deel van dat succes voor zich op te eisen.

Er moet plotseling gestuurd en gecoördineerd worden. Er moet tot bloedens toe vergaderd worden met bestuurders (die anders niets om handen hebben), in de hoop dat daardoor het succes ook een beetje op hun afstraalt.

De Floriade gaat niet door, niet getreurd, dan gaan dezelfde  mensen die bij dat project de plank volledig hebben misgeslagen zich nu bezighouden het opwaarderen van een tulpententoonstelling in Bovenkarspel tot een soort mini Floriade.

Van de 10.000 bezoekers die er nu komen wil men naar 100.000 bezoekers. De burgemeester is gevraagd en die vind het allemaal fantastisch, dus het gaat zeker lukken.

Kortom een volgende echec is nu al in de maak, want bij de overheid zijn ze hardleers en leren ze nooit van eerder gemaakte fouten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Hardleers”

 1. Ach Pim, weetje?.. in dit geval kan ik oop de één of andere manier even niet zo mopperen op Franx. Hij zoekt zijn initiatieven in elk geval in iets waar wij Enkhuizers/Westfriezen in uitblinken en dat is toch de tuinbouw sector. Hij denkt gewoon een beetje “too big” voor een kleine gemeente als Enkhuizen.
  Maar de Holland-Flower expo opschroeven naar 100.000 bezoekers? Hebben onze initiatiefnemers van de Floriade dat echt gezegd?… dat kan helemaal niet want daarvoor is die beurs te klein en duurt veel te kort om aan dat aantal te komen.
  Ik weet niet wat men nog van plan is, maar het is erg kort dag om nog iets (spectaculairs) te organiseren, om maar niet te zeggen “te laat”…..voor 2012 althans.
  Ik ben hoe dan ook op gepaste wijze benieuwd hoe men deze toename van plan is te realiseren. Ik ben enorm voor…maar om het nou op korte termijn realistisch te noemen?… neuh… voor 2012 in elk geval niet.

  Like

  1. Je leest de Enhuizer Krant niet begrijp ik. Over die 100.000 wil men 10 jaar doen begreep ik. Waar het om gaat is dat men voor zichzelf allerlei opdrachten verzint om aan het werk te kunnen blijven.

   Of dat nu wel of niet realistische opdrachten zijn vraagt niemand zich af en doet eigenlijk ook niet ter zake.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: