Niet zo belangrijk

Verdient wethouder Franx vaak een eervolle vermelding, wanneer het gaat om het overdrijven van de zaken die hij heeft opgelost (zoals het snel varen in de Enkhuizer wateren, dat dank zij zijn regionale aanpakt de laatste tijd volledig de kop in is gedrukt ) zijn opmerking in het NHD van vandaag valt in de hors categorie.

Ik bedoel natuurlijk dat hij het NHD laat optekenen, dat het wereldvoedselprobleem door West-Friesland kan worden opgelost.

Het maakt maar weer eens duidelijk dat Franx geen overdrijving schuwt als het er om gaat zijn gelijk te halen.

Daar tegenover staat dan weer die ongelofelijke naïviteit voor wat betreft zaken die toch eenvoudig zijn uit te leggen. Zo begrijpt hij dan weer niet waarom Amsterdam wel een bidbook mag uitbrengen en Enkhuizen niet.

Het gaat om een tentoonstelling sukkel, zou je bijna willen uitroepen. De Auto-Rai en de Hiswa vinden niet in Amsterdam plaats omdat het daar sterft van de autofabrieken en jachtbouwers, maar omdat het daardoor beter bereikbaar is voor een groot publiek.

Wat is er nu simpeler, 2 miljoen mensen overhalen om naar een uithoek van Nederland gaan, of 10 bedrijven over te halen hun producten te tonen op een plek waar gegarandeerd  2 miljoen mensen komen.

Hoe moeilijk is het om dat te begrijpen?

Bovendien, dat Franx het niet snapt, daar kan ik nog mee leven. Per slot van rekening hebben we het over een wethouder van een kleine gemeente, maar dat al die duurbetaalde krachten bij Agriboard het niet snappen, dat is pas echt zorgelijk.

Trouwens, volgens mij staat geen van al die prachtige bedrijven (die vinden dat de Floriade in Enkhuizen had moeten komen) op de Floriade in Venlo. Dus zo belangrijk vinden ze die tentoonstelling kennelijk nu ook weer niet.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Niet zo belangrijk”

 1. @Pim, goed dat je het aanstipt over susidie EVF inzake de Drom. Onze wethouder grote bek gaf in een vergadering met de vissers aan om de visafslag open te houden .Een week later kregen deze zelfde vissers te horen van een ambtenaar dat de afslag werd gesloten .Toen vroeg hij deze zelfde groep om hem een mandaat te geven om subsidie binnen te halen. De afloop hiervan kennen we nu. Al zijn nevenfuncties zijn er op gebaseerd om er zelf maar mee in de publiciteit te komen. Vorige week is hij als spreker geweest bij fractie Tonnaer in Hoorn. Uniek is dat deze wethouder nu een motie van wantrouwen aan zijn broek krijgt.

  Like

 2. Oh, maar dat is niet erg netjes natuurlijk. Net doen of je het hartstikke druk hebt terwijl je eigenlijk gewoon niks te doen hebt. Altijd gedacht dat al dat fietsen functioneel was, maar dat doet hij gewoon voor de lol dus.

  Like

  1. Pim wat schijf je toch allemaal mooie stukken over de politiek van Enkhuizen vooral de beslissingen van B&W
   Zelf ben ik meer een lezer/volger.Wat ik niet snap dat ze toch doorgaan met dat bekende bord voor hun kop en stug hun zin blijven doordrukken en niet toe te geven dat ze ook wel eens foute beslissingen nemen terwijl ze(denk ik ) ook jouw blog volgen. Dat JAN MET DE PET graag zijn naam wil verbinden diverse zaken is bekend die ervaring heb ik ook.Tijdens gesprekken (zonder koffie) kwam vaak naar boven hoeveel geld hij binnen wist te halen voor projecten waar achteraf toch heel veel bij moest en dus neer kwam op de burgers van Enkhuizen.
   Dat hij bestuurslid is van de beheersstichting fietspadenplan is dus een beetje eigen belang.
   We kunnen toch het liedje van de eenzame fietser,want wat hij zelf al aangaf ik ben heel wat fiets vrienden kwijt geraakt . Pim de opmerking die maakte over koffie drinken met JF vond ik …..

   Like

 3. Nevenfuncties van Franx volgens de gemeentelijke website:

  Wethouder Franx
  Lid algemeen bestuur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord
  Lid algemeen bestuur Recreatieschap West-Friesland
  Lid Stuurgroep Westfrisiaweg
  Lid Reon (Recreatie en Ontwikkeling)
  Bestuurslid beheersstichting Fietspadenplan
  Lid Bestuurlijkoverleg IJsselmeervisserij
  Secretaris Coöperatieve Vereniging Aquacultuur Nederland U.A..
  Voorzitter stuurgroep Aquacultuur Noord-Holland
  Lid bestuur Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel
  Bestuurslid Stichting Hulp voor Hulpverleners (onbezoldigd)

  Met name het feit dat hij “bestuurslid van de beheersstichting fietspadenplan” is lijkt me voldoende kwalificatie voor een officiële Hekking-vernoeming!

  Like

  1. Ok, ik geef me gewonnen. Opmerkelijk trouwens dat hij als lid bestuurlijk overleg IJselmeervisserij een voor de visserij bestemde subsidie heeft doorgesluisd naar de verbouwing van een cultureelcentrum. Die visserijclub stelt klaarblijkelijk niet zo veel voor.

   Like

   1. Ik vraag me überhaupt af of de beheersstichting fietspadenplan wel bestaat! Was wel benieuwd naar de inhoud… niets. Zelf, als stichting, geen inschrijving kvk te vinden.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: