Hoop

Afwijzing Floriade leidt tot onbegrip lees ik in het NHD.

Gedeputeerde Bond vindt het “onbegrijpelijk” dat NHN is afgewezen als locatie voor de Floriade.

Net als de stoet burgemeesters, wethouders en ambtenaren die zich ook als pleitbezorger hebben opgeworpen en nu evenzeer zijn teleurgesteld.

Dit soort van reacties maakt weer eens duidelijk, dat onze bestuurlijke elite  gespeend is van elke vorm van realiteitszin.

En zich daarom liever bezig houdt met verspreiden van sprookjes, dan met besturen.

De simpele werkelijkheid is, dat Enkhuizen nooit ook maar een schijn van kans heeft gehad om de Floriade te mogen organiseren en dat we dus dankbaar mogen zijn, dat ons niet gevraagd is een bidbook te maken.

Dat zou ons alleen maar veel geld hebben gekost, maar verder niets hebben opgeleverd.

Ik leg het nog één keer uit.

Het organiseren van een tentoonstelling kost geld. Die kosten moeten worden opgebracht door de deelnemers en de bezoekers van zo’n tentoonstelling.

Hoe meer bezoekers, hoe meer de organisatoren aan de deelnemers kunnen vragen voor hun deelname. Deelnemers kijken niet alleen naar aantallen, maar ook of die bezoekers (veelal dagjesmensen)  ook passen binnen hun (zakelijke) doelgroep. Wat er in de regio wordt geproduceerd, wordt in de meeste gevallen niet rechtstreeks aan Jan Publiek verkocht.

Maar het grootste probleem met Enkhuizen is natuurlijk dat het ver van grote bevolkingsconcentraties ligt, wat een nadelige invloed heeft op het aantal bezoekers. Daarnaast is de infra-structuur (waar die bezoekers gebruik van zouden moeten maken) volstrekt ontoereikend.

Al die sentimentele overwegingen die door onze bestuurders als argument werden gebruikt zijn leuk voor de bühne, maar snijden in de grote mensen wereld natuurlijk geen hout.

Dus al met al zijn we er goed van af gekomen.

Als nu die twee andere nutteloze prestige objecten, de Drommedaris en het SMC, ook niet doorgaan ontstaat er weer een sprankje hoop dat we de aanstaande (en onvermijdelijke) crisis zonder al te veel kleerscheuren het hoofd kunnen bieden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Hoop”

  1. De gemeente was al op zoek naar verkeers regelaars met de gedachte we zullen die wel nodig hebben met de tijd,(Regeren/regelen is vooruitzien)Wat gaan we nu met al die aangemelde mensen doen.Ik hoop dat er nog geen kleding en laarzen zijn besteld want als alles over de oosterdijk en haling moet mag je daar wel rekening mee houden.Hoe is het ook al weer prut an mn leeeerze

    Like

  2. Ach gut…. wat jammer nou. 😉 …. misschien kunnen we Teletubbies The Musical nog krijgen in de Nieuwe Doelen met in het voorprogramma Bassie&Adriaan… om onze hoopvole teleurgestelde dromers mee te troosten.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: