Zorgelijk

Hoewel in de wetenschap dat ze het in de commissie grondgebied weer over het parkeerbeleid zouden gaan hebben de vermoeidheid toeslaat, toch maar even geluisterd.

Agendapunt 7 betrof een initiatief voorstel van Bokhove. Het ging om het intrekken van het bestaande parkeerplan en te vervangen door een door Bokhove gemaakt voorstel. Daarin werd (ondermeer) bepleit het vergunningstelsel te beperken tot de binnen/binnenstad (zie kaartje).

Het stuk is nooit aan behandeling toegekomen omdat plv raadslid Stolk (op kordate wijze) besloot om het discussiestuk terug te trekken. Reden voor dit besluit was dat de gemeente pas 4 uur voor de vergadering een stuk had uitgedeeld waarin het college haar bezwaren tegen het plan Bokhove had kenbaar gemaakt.

Stolk concludeerde terecht, dat dit hem te weinig tijd gaf om zich voor te bereiden op de door het College aangevoerde bezwaren en trok daarop het voorstel in, om het op een later tijdstip alsnog in te dienen.

Dat het College pas op het laatste moment voor een vergadering met nieuwe standpunten komt is geen uitzondering. Het gebeurd met enige regelmaat.

De gebruikelijke gang van zaken is dan wat gemopper in de Raad en een extra leespauze, waarna er toch maar weer een besluit wordt genomen. Ik heb me daar al meermalen over verbaasd dat de Raad zich een dergelijke behandeling laat welgevallen.

Als je het College iets vraagt (zoals onlangs het opheffen van de geheimhoudingsplicht bijvoorbeeld) dan moet dat allemaal ruimschoots van te voren gebeuren.

Maar als het College zelf een afwijkend standpunt kenbaar wil maken, dan kan dat ook nog op het laatste moment. Niet alleen de Raad, maar ook  gewone burgers kunnen daarover meepraten. Als toehoorden denk je dan, waarom stellen ze de discussie over dat onderwerp niet gewoon een maand uit, maar zover durft de Raad nu ook weer niet te gaan.  Althans een meerderheid niet.

Volgens Bokhove heeft hij de stukken op 25 november rondgestuurd en zijn ze op 28 november nog eens door de Raadsgriffier rondgestuurd. Een aanvulling werd op 6 december verstuurd.

Wethouder Kok, belast met de portefeuille, laat het NHD weten dat hij de stukken pas 10 dagen voor de vergadering onder ogen heeft gekregen en dat dit de reden is voor de late reactie van het college.

Hij toont daarmee voor de zoveelste maal (op overtuigende wijze) aan niet op de hoogte te zijn van de feiten met betrekking tot zijn portefeuille.

Alleen bij uitzondering slaagt onze beminnelijke oud politieman  er in een antwoord te geven op de vragen die hem worden gesteld.

In mijn ogen een tamelijk zorgelijke situatie, maar wellicht brengt zijn aanwezigheid bij een boekpresentatie van een oud collega daar verbetering in.

https://twitter.com/#!/KlaasKok/status/162146823312654338

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Zorgelijk”

 1. Ik wist voor de vergadering via RTVenkhuizen.nl al dat we het weer over parkeren gingen hebben. Daarom de vergadering maar niet gevolgd. Is m’n ding ook niet, maar wel weer sneu om te horen hoe die stukken worden aangeboden… ’t Lijkt ARKE reizen wel… lekker “last minute”.
  Als wethouder Kok nou maar niet in de Bijbel gaat bladeren om te kijken hoe de voorstellen van Bokhove overeenkomsten vertonen met de ideologie van de Bijbel….want dan gaat dit debakel mijn sterfdatum overschrijden. (diepe zucht)

  Like

   1. (diepe zucht) ja. Doe je nog zo je best. Vandaag dacht ik nog:”Zou die wethouder het misschien niet allemaal begrijpen?”. Ik stap vrij laat in dit onderwerp en ik moet zeggen; Ik vond de stukken nogal grondig en het duizelde me even hier en daar. In een aantal gevallen weet ik echt effe niet waarover het gaat.
    De kern is me wel duidelijk. Vind het nog steeds raar waarom het parkeerbeleid niet gewoon eerst kan worden teruggedraaid en daarna naar dezelfde oplossing zoeken zoals nu het geval is.
    Ik wens je dr nog veel sterkte mee…. wat een gedoe.

    Like

 2. IK verbaas me al jaren , over het feit dat de wethouders totaal geen benul hebben waar ze mee bezig zijn, waar ze dan wel hun tijd mee volmaken????? is mij een raadsel 1 ( by the way veel plezier morgen bij jantje ) zal wel niet zo verguld zijn met je plannen ( als hij regelmatig meeleest , had hij het kunnen weten ,nu zal hij hogelijk verbaast zijn )

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s