Bedenksel

Na de stortvloed van goed nieuws over de subsidieverstrekkers aan de Drommedaris in december 2011 is het al weer een tijdje stil.

Als ik mij niet vergis komt men nog zo’n 9 ton tekort om het raadsbesluit van van april 2011 uit te kunnen voeren. In werkelijkheid is het meer, omdat dit besluit er in voorzag dat de gemeente nog eens voor een zo’n extra 350.000 euro garant zou moeten staan.

Misschien wordt het zo langzamerhand tijd voor het college om de realiteit onder ogen te zien. Het beoogde subsidiebedrag zal niet worden gehaald. De tijd is er niet naar om de extra kosten voor eigen rekening te nemen. [Terwijl noodzakelijk bezuinigingen uit de eerste ronde nog niet eens zijn ingevuld, staan er al weer nieuwe op het programma.]

Bovendien is de gemeente er niet om (met belastinggeld) een donkerbruin café in te richten voor onze culturele elite.

Er zijn op dat gebied meer dan voldoende gelegenheden in Enkhuizen waar in een sfeervolle ambiance prettig kan worden genetwerkt.

Dus gewoon de realiteit onder ogen zien en beginnen aan het achterstallig onderhoud. Dat dank zij al het gedoe over een cultureel centrum al veel te lang is uitgesteld.

Dat er in de Drommedaris niet langer culturele manifestaties zullen worden gehouden is geen ramp. Dat was toch maar een “bedenksel” van de afgelopen paar jaren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Bedenksel”

 1. Misschien kan een gedeelte van de beoogde winst, die door het college op de SMC deal met de Nijs behaald wordt in het cultureel centrum worden gestoken. Alhoewel onze voortvarende wethouder daarover niet zo mededeelzaam meer is.
  Je kunt je zo langzamerhand wel afvragen waarom de gemeente zijn verantwoording niet neemt voor de staat van onderhoud van de zo geliefde Drom. Je hoort al jaren dat het dak lek is,maar hier wordt niks aan gedaan terwijl het geld hiervoor op de plank ligt.
  Wat de culturele manifestaties betreft hoor ik alleen maar positieve geluiden over de wisselde locaties. Ik zou zeggen, houden zo. Is ook beter voor de plaatselijke horeca.

  Like

  1. Wat het laatste betreft, helemaal waar natuurlijk.
   Maar daar staat weer tegenover, dat voor € 25000,- jaarhuur je eigen café kunnen exploiteren (op triple A locatie) natuurlijk ook niet valt te versmaden.
   Geen idee wat de jongens die de Brave Hendrik huren moeten betalen, maar ik ga er van uit dat dit toch wel iets meer zal zijn.

   Like

  2. Die wisselende locaties zijn inderdaad hartstikke de moeite waard. We hebben nogal wat keus in Enkhuizen waarbij de ambiance hartstikke toepasselijk is. Ik begrijp het Drombestuur niet zo goed waarom ze toch per sé alles tegen wil en dank in hun eigen tent willen organiseren. Geld, omzet en winst natuurlijk maar ik vind het hartstikke leuk om dan weer es in de gitaarsalon te zijn, en dan weer es in het Peperhuis. We wonen wat dat betreft in een gezegend dorp… de lokaties die we hebben zijn talrijk en knus te noemen.
   SMC: zullen we die eerst es bouwen?.. Dan zien we daarna wel of dat winstgevend is. Als dat zo is zie ik eigenlijk liever alle winst teruggepompt worden in nog betere zorg, dan dat er maar een stuiver naar de Drom gaat. We vergrijzen enorm..Deze zorg hebben we hard nodig. We zitten al een tijdje met tekort aanbod. Gezien mijn maandelijkse premie voor het ziekenfonds vind ik dat we nu wel es wat van die “zekerheid” op zorg mogen terugzien. Mijn oma wil ook wel es niet telkens maar naar Hoorn hoeven.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s