Niet verstandig

https://twitter.com/#!/HansLangbroek/status/161048981533765633

Het sympathieke van raadslid Hans Langbroek is natuurlijk dat als je even niet weet waar je het over wilt hebben hij altijd wel een onderwerp aandraagt waar je het over kunt hebben.

Dit maal gaat het over de afrekencultuur die zijn stank over de buurgemeenten verspreid. Ik had natuurlijk ook kunnen kiezen voor zijn opvatting dat PVV, CDA, SP en PvdA zich in het voorstadium van mild fascisme bevinden, maar ik ben geen liefhebber van discussies waarin generalisaties als fascistisch het uitgangspunt vormen.

Bovendien, maakt het kwalificeren van partijen als  fascistisch niet onderdeel uit van de door Langbroek zo verguisde afrekencultuur? Maar niet alleen partijen zijn doelwit van zijn tomeloos afreken gedrag.

Over dit blog schrijft hij bijvoorbeeld,

“Lees ze eens door en kijk in de archieven, zie de opmerkelijke overeenkomsten in methodiek van schrijven, in intentie, in gebruik van de hersenspoelende kracht van de herhaling, in opbouw, in schrijfstijl, in injecteren van langzaam werkend gif in onvoorbereide geesten, in pretentie van vermeende onschuld, in de maskerade van milde spot, en in algehele aard.”

Als ik al door door middel van het schrijven van licht kritische stukjes over College en Raad al bezig ben met het injecteren van een langzaam werkend gif, waar is Langbroek dan wel niet mee bezig met de ruim 2500 Tweets die hij inmiddels heeft geschreven en waarin hij keer op keer meent te moeten afrekenen  met alles en iedereen die het niet eens is met zijn waanbeelden.

Zou het misschien kunnen zijn dat de stank die hij meent waar te nemen afkomstig is van hemzelf? Dat hijzelf degene is die voortdurend bezig is af te rekenen met anderen?

Maar Langbroek zelf is niet zo belangrijk voor de toekomst van Enkhuizen. Dat is de partij waar hij deel van uitmaakt en die het kennelijk niet uitmaakt dat een vooraanstaand lid zich op deze manier uitdrukt.

Doen ze daar iets aan, ik heb niet de indruk.

Op 5 maart 2010 schreef ik onder het kopje Langbroek Rules daar al een stukje over.

Deze situatie laten voortduren tot de eerstkomende verkiezingen lijkt me dan ook niet verstandig voor Nieuw Enkhuizen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

11 gedachten over “Niet verstandig”

 1. mee eens robert ( ik ga hier niet uit de doeken doen waarom ik een uitkering heb ) maar het is wel zo dat de meeste mensen die over andere moeten beslissen ,ook van die plassers zijn !!
  ze hebben liever dat je in een uitkering blijft zitten ( en zo af en toe eens een reintregatie onderzoek ,wat een paar 1000 euro PP kost ) dan dat je iets gaat doen!!
  want tenslotte is het wel zo dat als iedereen werkt? ze zelf brodeloos zijn 🙂

  Like

  1. Ja John.. Ik heb ook niet zulke beste ervaringen met destijds het GAK. Ik kon ze wel vermoorden. Ik hoop voor je dat je ooit je “vrijheid” weer weet te veroveren, en zelf je inkomen weer kan veroorzaken. Niks is prettiger dan dat. Lekker niks meer met die overheids-plassers te maken hebben is een verademing. Succes.

   Like

 2. Ik heb liever dat ie een levensdurende uitkering van het UWV ontvangt…telefoon inleveren…ontzegging van de toegang tot internet … word lekker oud en ga dood.. Maar hou in de tussentijd lekker je bek

  je lijkt wel de eerste de beste amtenaar van de sociale dienst wel, die hebben het liefst dat de bijstandtrekkers dat ook doen,,,, aan de andere kant schreuwen ze dat ze aan het werk moeten!!
  ik weet het heeft niets met dit topic te maken maar dit raakte me even
  je zak het niet zo bedoelt hebben denk ik

  Like

  1. Nee hoor man.. (John) ik bedoel het inderdaad niet verkeerd.
   Er zijn gewoon mensen die naar vol verstand en geweten de maatschappij slopen… omdat ze werkzaam zijn op een plek waar niemand ze wenst. Maar ze zitten er wel.. en zij “werken” voor hun geld.
   Ik heb dan liever dat ze maar niet “werken” voor hun geld …. dat heeft niets te maken met sociale diensten… het heeft wel alles te maken met mijn radicalisme.

   Ik ben niet tegen uitkeringen. Ik ben voor zorg. Heb je enig idee hoeveel mensen er een baan hebben omdat ik besta?. Heb je enig idee hoeveel mensen er een baan hebben omdat jij een uitkering hebt?. Zoiets is onuitstaanbaar irritant.

   Ik discimineer niet. Maar iemand die valide is..en tot alles in staat is …die mijn belastinggeld opmaakt door politieke infarcten te verzinnen waardoor goed lopende zaken krakend en zuchtend tot stilstand komen…. daar ga ik toch niet voor betalen?.. Denk je dat het uitmaakt of ik het betaal van bij elkaar gewerkt geld, en jij het betaalt van je ontvangen uitkering?.
   Schud je hoofd alvast maar, want uit jouw en mijn portomonnee wordt gejat. Wij doen een boodschap minder… en alleen maar omdat een bestuurder “gebakken lucht” inkoopt om jou en mij vervolgens mee blij te maken. En naderhand worden wij geacht te lachen van blijdschap.
   Zulke mensen moeten helemaal niet werken. Die kun je maar beter een uitkering geven. Invloed afpakken en in een donker hoekje opstapelen bij de rest van de ongewenste artikelen.
   Jij moet vooral niet vrezen, dat ik een uitkeringsgerechtigde over één kam scheer met ongewenste maatschappij-deelnemers.

   Ik betaal mee aan jouw uitkering…Ik heb niet eens tijd om uit te zoeken waarom ik werk en jij niet… Boeit me ook niet.. Het zal wel…en ik kan het betalen. Maar nou moet een raadslid niet ineens de pias uit gaan lopen hangen, op kosten van jou… En jij maar dokken van centjes die je werden toegekend door een ambtenaar die ik betaal… omdat ik werk om die ambtenaar jouw uitkering te laten verzorgen..
   Jij steelt niet uit mijn portomonnee….maar wat doet een raadslid nou eigenlijk voor ons als ie alleen maar verwarring sticht?
   Ik moet die “plasser” betalen via een kantoor-debiel die een inkomen genereeert omdat ik besta.. omdat jij er bent.. omdat ie zelf geld nodig heeft..en daar wordt hansiepansie ook nog even van betaald. Ik onderhou mij, jou, een ambtenaar en een plasser die mijn gemeenschap verstoort.

   Nou…. geef die plasser dan maar een uitkering… Dan heb ik er ook niks aan, maar die plasser kost mij en jou hetzelfde… het voordeel is wel dat ie ons dan niet langer in de weg loopt.

   Ik weet niet waarom jij een uitkering hebt, en ik “beklaag” me er ook niet over. Een feit is dat ik mijn eigen inkomen veroorzaak en ik jou voorzie en jij mij niet. Klaarblijkelijk heb ik daar ook geen problemen mee. Misschien kan jij echt niet. Ik haat mensen die alles kunnen en ook alles naar de klote helpen op kosten van mij…
   Dan heb ik liever dat ze naast je gaan zitten.
   Kost minder. En het scheelt een hoop gezeik.

   Like

 3. John…. het was maar een suggestie. Blij dat je even zijn blog hebt bezocht… Idealistisch he?…en wat zien we er veel van terug he?.. Die plasser voert zelfs oppositie in zijn eigen partij!
  Ik heb liever dat ie een levensdurende uitkering van het UWV ontvangt…telefoon inleveren…ontzegging van de toegang tot internet … word lekker oud en ga dood.. Maar hou in de tussentijd lekker je bek. Dat zou de gemeenschap zonder twijfel aanzienlijk geld schelen, want bakker Langbroek bakt zoete broodjes voor het college… Als ik er één wil is het uitverkocht… net als toen ik kletskoeken wilde kopen. Die waren er ineens ook niet meer.
  Ik wil hem helemaal niet meer in de politiek zien. Hij moet gewoon lekker thuis zitten met een overschot aan LEGO en PLAYMOBIL en op die manier zijn eigen wereldje bouwen. Wat is die gozer een pannekoek!

  Like

 4. tja robert ik heb je raad opgevolgt en hans z,n blog proberen te lezen , en er ook mee gestopt , zelfs ik word er gek van , maar hij zou het goed doen bij de soos de klanten allesbeloven en naderhand doen wat de baas wil en de klant voor leugenaar uitmaken !!!
  maar ik begrijp wel waarom NE hem gedoogt , omdat hij de beslissende stem had 🙂 dus laten ze nu het hofnarretje af en toe zijn kunstje doen en als hij moet stemmen !!moet hij even in de maat lopen
  als ik hans was?? zou ik stoppen met NE en gewoon op persoonlijke titel in de raad gaan zitten mischien dat hij dan meer bereikt ! en hoeft hij niet meer te buigen voor het belang???? van NE

  Like

 5. tja en laat nu het geval zijn dat 99% van dat soort managers bij de overheid terecht komen!!!!!
  en dan ook nog meestal zo dat ze erg veel te maken hebben met clienten ( meestal uitkerings trekkers )
  en waar zal al dat geschreuw nu toch vandaan komen ( van de clienten ) of van de amtenaren die absoluut niet met mensen om kunnen gaan en denken en doen zoals hans???? aan de ene kant zeggen we dit, maar we doen precies het tegenovergestelde
  hans is de perfecte amtenaar schreuwen tot hij eens ons weegt ,en als de baas met z,n vingers knipt ! dan danst hans netjes op de maat zolang de baas dat van hem wil

  Like

  1. Nou John… Die managers zitten echt overal. Het enige wat ik zeg is dat 9 van de tien managers deze rol koos om te verhullen dat ze dom zijn. Sluw…dat zijn ze dan weer wel. Gewoon te dom, stom en lomp om bevelen op te volgen, procedures aan te leren, met mensen omgaan (inderdaad) … dat hoeft ook allemaal niet als je de baas bent. Waarom zou je?
   In de rol van volksvertegenwoordiger is de burger de baas, maar ook dat is heer Langbroek even vergeten.
   Lees je zijn blogs ooit? Moet je ff doen. En dan inbeelden hoe hij zijn rol in de raad vervult. Schizofrenie is een word wat in de min valt om dit personage te typeren. Het kan gewoon niet erger!

   Like

 6. Nou daar komt ie:
  Wat ik herken aan heer Langbroek is menig manager uit mijn diverse beroepslevens. Managers die in een bedrijfsvoering uiteindelijk zaken regelen waarin we niet handelen. Hoe komt zo’n type daar?… nou da’s een heel traject. Het begint bij een mislukte puber die het maar niet voor elkaar krijgt om mee te komen met de rest. School gaat niet goed…vriendjes gaat maar moeizaam. Echt zo’n type die altijd maar achter de boot aan zwemt.
  Negen van de 10 managers die ik heb leren kennen waren kansloze drabbers die niks konden, niets begrepen….maar alle 9 waren tot de ontdekking gekomen dat ze die schande konden verhullen. Als je het voor het zeggen hebt, hoef je helemaal niks te kunnen. Dus werden ze manager…. door slijmerig, stroperig, ruggegraatloos mee te doen met de leidinggevenden, en plechtig te beloven dat ZIJ in tijd van toekomstige nood de oplossingen al klaar hadden liggen.
  Het is bijzonder dat niemand zich afvraagt hoe zo iets kan. Er is nu al een oplossing voor een probleem wat er nog niet is?
  Ineens zijn er problemen, …niemand die het opvalt dat die zijn gecreëerd door de toekomstig manager. Vergelijkbaar met de brandweer man die het brandje zelf heeft gesticht, om naderhand de helden status te ontvangen. Ziek!
  Meer dan eens heb ik ervaren dat heer Langbroek een onderwerp van belang weet te verzieken met onbelangrijke argumenten die louter zijn eigen belang tegemoet komen. Vrijwel iedereen ketst hem dan af (terecht)….maar dan gaat meneer Langbroek het “huilebalkje” uithangen en de aandacht pas echt naar zich toe trekken. Zijn inbreng is totaal niet effectief “to the point”. Als wij daar op reageren, spelen we eigenlijk onbewust zijn spelletje mee. Opnieuw krijgt het autistische kind zijn zin: Ineens zijn WIJ zijn off topic… WIJ plaatsen de boel “out of context”… Helemaal niet! WIJ zeggen juist dat het nare autistische kind zelf buiten de context lulkoek eraan toe voegt en in plaats van te vragen om daar es mee op te houden, geven wij nog aandachtig antwoord aan het autistische kind ook. En dan vorig jaar ook nog durven menen dat ie “Internet-moe” was geworden. Want Ohhh wat was dit medium toch veranderd in een digitale “scheldweg”.. Tchhhh.
  Er scheld nooit iemand op mij via het Internet……. zou ik anders express worden overgeslagen? Ik denk dat ik tekort wordt gedaan.
  Ik denk dat ook ik recht heb op nare taal. Ik denk dat ik maar es lid ga worden van de SGP/CU en homosexualiteit en diefstal tot de mensenrechten ga verklaren op mijn eigen website. Dat ga ik ook roepen in de raadsvergadering… maar uiteindelijk ga ik het ook afkeuren. Tjonge wat zal ik weer een aandacht krijgen.
  En zo heeft heer Langbroek een invulling gevonden aan zijn miserabele bestaan. Er is eigenlijk maar één manier om van zo’n paljas af te komen, en dat is hem uit de partij te trappen en dat de overgebleven partijen hem niet opvangen. Dat joch moet weg! Weg uit mijn plaatselijk bestuur.
  Het enige wat dit personage heeft gerealiseerd in de 2 jaar tijd dat ik de politiek heb gevolgd, is verwarring en afleiding op afleiding op afleiding.

  Like

  1. Ok Robert, je hebt je hart gelucht. Ik stel voor dat we verder in alle kalmte het standpunt van Nieuw Enkhuizen afwachten. Voorlopig is dat nog de enig echte Paljas Partij in Raad.
   Ik moet nog maar zien dat ik het zover schop.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: