Verwarring

Een lezer schrijft het jammer te vinden dat initialen van de Paljas Vereniging “de Vrijbuiter” gelijk zijn aan die van de Partij Van de Vrijheid.

Hierdoor zou verwarring ontstaan meent hij. Ik weet niet of dat zo’n slechte zaak is.

Het lijkt me een goede zaak dat de kiezer eerst even nadenkt voordat hij zijn stem uitbrengt en dat een staat van verwarring hem dwingt dat te doen.

Er zit namelijk nogal een verschil tussen de opvattingen van PV Vrijheid en PV Vrijbuiter. De eerste stelt Paljassen kandidaat die macht willen uitoefenen, de tweede Paljassen die het uitoefenen van macht  afzweren.

Het lijkt me dus uitstekend dat, voordat mensen op een PVV stemmen, ze zich even afvragen welke PVV ze nu eigenlijk willen.

Overigens heeft mijn alter ego aanstaande donderdag (in het bijzijn van de raadsgriffier) een gesprek met de voorzitter van het centraal kiesbureau (burgemeester Baas) over mijn verzoek tot registratie van de Paljas Vereniging “de Vrijbuiter” als deelnemer aan de eerstkomende raadsverkiezingen.

Ik twijfel er niet aan of het element “verwarring” zal daar aan de orde komen, maar een mooi oudhollands principe is, dat wie het eerst komt ook het eerst maalt.

Maar hoe dan ook, we houden U op de hoogte.

Wie inmiddels enthousiast is geraakt over het idee dat zich de eerstkomende verkiezingen paljassen kandidaat zullen stellen, kan zijn waardering tot uitdrukking brengen door middel van een mail naar pvvenkhuizen@gmail.com

Ook het sturen van mededelingen naar twitteraccount  pvvenkhuizen  behoort inmiddels tot de mogelijkheden.

Het maken van een website, waarin de grondbeginselen van het Paljassisme verder zullen worden uitgewerkt, vergt iets meer werk en laat dus nog even op zich wachten.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Verwarring”

 1. Natuurlijk kan dat niet goed gaan. Ik begrijp ook heel goed wat je bedoelt. Ik heb overigens nog wel wat meer woorden in mijn vocabulaire die uit de mode zijn geraakt, maar het gevaar is eigenlijk dat we ons moeten weren tegen politici die moderne woordjes aangrijpen …en daarmee populistisch voor de dag komen. Later moeten zij zich uiteraard verantwoorden voor tal van mislukkingen. Dan hebben ze uiteraard ineens “geen commentaar”..
  Nou vind ik jou al tamelijk ludiek…en misschien zijn er geen grenzen. In dit geval zou ik persoonlijk een beetje om mijn reputatie denken. Je doet goed werk met je site en nog wel meer. Wees erop bedacht dat je alles in één klap kan verknallen. Dat zou ik wel zonde vinden.

  Like

 2. De schrijver reageert:
  Ik ben alleen maar bang dat je van meet af aan al politieke zelfmoord gaat plegen door wellicht iets TE ludiek te willen zijn.
  Ik heb overigens niets tegen humor in de politiek.

  Like

  1. Ludiek, prachtig woord uit de 60tiger jaren. Provo, de Kabouters en boer Koekoek allemaal Paljassen die zich er niet voor schaamden Paljas te zijn.
   Nu willen ze allemaal serieus genomen worden. Kan niet goed gaan.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: