Gekkigheid

In een zeldzame tweet van de VVD/D66 Enkhuizen combinatie lees ik dat men in teleurgesteld is over de negatieve grondhouding in het NHD verslag over nazit van de raadsvergadering, waarbij de Raad werd bijgepraat over de stand van zaken rond de Floriade.

https://twitter.com/#!/vvdd66enk/status/157353484440707073

Zeldzaam, omdat de daaraan voorafgaande Tweet dateert van mei 2011.

Wie het account beheert is niet duidelijk. De fractieleden  Stomp en van Marle hebben een eigen account, blijft over het derde fractielid de heer Slier, tevens secretaris van de VVD. Althans volgens de website van de gemeente, waar hij overigens nog steeds staat vermeld als commissielid, terwijl hij vanaf de installatie van het college toch echt raadslid is.

Men laat vervolgens weten dat de VVD/D’66 fractie positief staat tegenover de komst van de Floriade.

Dat wekt geen verbazing. Fractievoorzitter Stomp was een van de eersten die zich aanmeldde als ambassadeur van de Floriade en dat doe je natuurlijk niet als je tegenstander bent.

Maar waar het idee vandaan komt dat het verslag een negatieve grondtoon had, begrijp ik gewoon niet. Het bericht staat bol van de geruststellende mededelingen.

De hele regio staat pal achter de kandidatuur van Enkhuizen (ook in financieel opzicht).

Uit ander bron begrijp ik dat er tot op dit moment nog geen cent aan de kandidaatstelling is uitgeven. Als er een bidbook moet komen, dan betaald de provincie dat, terwijl burgemeester Baas ook nog verzekerd heeft, dat mocht het evenement een verlies op leveren, dit niet voor rekening van Enkhuizen mag komen maar ‘op andere wijze moet worden ingevuld’.

Kan het nog positiever?

Natuurlijk, als je afvraagt hoe een  ander gerealiseerd zou moeten worden doemen er allerlei vragen op, maar het openlijk stellen van stellen van vragen kan weer uitgelegd worden als een negatieve grondhouding en daar houdt onze lokale ondernemerspartij niet zo van, begrijp ik.

In een van de eerste berichten die ik over de Floriade schreef vroeg ik me af hoe je in hemelsnaam 2 miljoen bezoekers naar de Floriade kunt leiden op basis van het bestaande wegennet.

De Haling is een polderweggetje, om hem kunnen te bereiken kun je in Bovenkarspel de weg langs het Streekbos nemen. In Enkhuizen moet je via de Piet Smitstraat en de Oosterdijk. Ik neem aan, dat toen de NTR op bezoek in Enkhuizen was en werd meegenomen naar Enza om vanuit de kantine aldaar het tentoonstellingsterrein te bekijken, het college de NTR enigszins gerustgesteld zal hebben over de toekomstige bereikbaarheid van dat terrein.

Heeft men dat niet gedaan, dan kun je vergeten, dat je die tentoonstelling ooit zult mogen organiseren.

Enkhuizen is qua “achterland” sowieso al geen gelukkige keuze, maar als je toegangsweg bestaan uit een keuze tussen een polderweggetje en een kronkelrit door een woonwijk, dan maak je natuurlijk geen schijn van kans ten opzichte van al die anderen. 

Die hebben locaties in de aanbieding in de buurt van (of pal naast) snelwegen.

Maar als je daar de aandacht op vestigt, dan ben je klaarblijkelijk negatief. Want wat je vooral moet doen is meegaan met de waan van de dag.

Je verliezen in wensdromen die elke realiteitszin ontberen en die onze bestuurders alleen maar lanceren om zichzelf even voor het voetlicht kunnen plaatsen.
Om daar nog eens nadrukkelijk te verklaren hoe mooi, uniek, belangrijk, Enkhuizen, West-Friesland (wat heet, de hele Noordkop) wel niet is. Goedkope zelfpropaganda.

Hopelijk is die gekkigheid op 1 februari weer voorbij en kunnen we ons weer bezig houden met zaken die er werkelijk toe doen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Gekkigheid”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: