Twijfels

Omdat ik me de laatste tijd een beetje appelig voel, toch maar niet naar de Nieuwjaarsreceptie van de gemeente gegaan.

Ik moet het dus hebben van wat het NHD erover te melden had.

Bij onze burgemeester erg veel ergernis over de vele vernielingen in de stad. Heeft hij groot gelijk in natuurlijk, maar omdat onze ordebewakers maar op een plek tegelijk kunnen zijn, zal het nog wel even zo blijven vrees ik.

Misschien dat burgernet daar verandering in gaat brengen.

Burgemeester Baas gaat daarvoor geïnteresseerden werven in het Stede Broecer winkelcentrum. Lijkt me een verstandig besluit. Om te beginnen sta je daar zelf wat warmer dan in de Westerstraat en bovendien gaan daar een behoorlijk aantal Enkhuizers hun inkopen doen.

Verder sprak Baas ook nog de hoop uit dat begin volgende jaar de verbouwing van de Drommedaris wel onder weg zou zijn. Ongetwijfeld weet hij meer dan wij, maar officieel ziet het er nog niet zo vrolijk uit.

Ik baseer me even op het college voorstel van 29 maart 2011.  Toen becijferde men het financieringstekort op 1.701.000,-. In de daarop volgende raadsvergadering besloot de Raad dat de verbouwing in gang gezet mocht worden als 80% daarvan in subsidies zou zijn toegezegd. Dat is dus € 1.360.000.-

Ik herinner me een toegezegde subsidie van de provincie van € 400.000,-, nog wat klein werk in de orde van grote van € 60.000,- dus er moet globaal genomen nog zo’n negen ton worden opgehaald.

De kandidaten daarvoor zijn de bankgiroloterij en RCE, maar het eerder genoemd collegevoorstel stelt, dat  de de uitkomst daarvan uiterlijk op 1 januari 2012 bekend zal zijn.

Zou dat het geval zijn geweest, dan had Baas het ongetwijfeld beretrots tijdens zijn nieuwjaarstoespraak gemeld, maar dat is dus niet gebeurd.

In zijn vorige nieuwjaarstoespraak voorspelde Baas nog een doorbraak op het recreatieoord, ook nadien niets meer van vernomen, dus wat realisatie van de Drom plannen betreft, heb ik ook mijn twijfels.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Twijfels”

 1. TJA en ook hier mis ik toch weer de reacties van????? juist de raadsleden die hun eigen weer met het alover bekende kluitje het riet in laten sturen!!!! ( natuurlijk wel elke maand de euro,tjes op de rekening ) en verder mondje dicht over alles !! ) want mischien heel mischien kom ik ooit ook wel eens op die graaistoel terecht!! en tot die tijd laten we alles maar gebeuren!!

  Like

 2. Zeer tegen zijn zin heeft Baas(als verantwoordelijke) tijdens de nieuwjaarsreceptie toe moeten geven dat het qua veiligheid en orde in EH niet pluis is. Er is hem natuurlijk ter ore gekomen dat er weer eens een tv opname is gemaakt die niet positief op de buis zal verschijnen. Deze opnames zijn gemaakt omdat een groep burgers gewoon weg niet gehoord worden door Baas .Uit frustratie zijn deze mensen leeggelopen voor de camera. Na deze opmerking op de nieuwjaarsreceptie kan Baas er weer mee schermen dat het zijn aandacht heeft.

  Burgernet is een goed iniatief.

  De Drom dat is soap nr zoveel. Dit project begint onder de burgers vele vragen op te roepen. Ook een aantal ondernemers zal de stichting nooit steunen . Dit ivm het aantrekken van bouwkundige vriendjes van de in d e stichting aanwezige lieden. Het geld verdwijnt buiten EH namelijk en dat is hen een doorn in het oog. Het ergste van deze soap is dat er niet gestart word met de renovatie van de Drom. Hoezo belangrijk? De raad is hier ook maar flauwtjes in om te trachten deze renovatie te laten plaatsvinden. Nee de kliek van beslissers spreekt over een totaalplan . Met andere woorden maak het zo onoverzichtelijk mogelijk en dan graaien maar. Ik heb begrepen dat de Voorzitter van de visserijvereniging de opening mag verrichten. Dit omdat ze JF mandaat heben gegeven om hun subsidies in de Drom te “”verwerken””. De rekening van Mevr Popescu zal 3 of 4 keer getransporteerd worden via een aantal lucratieve bv,s . Daarna kan zij dan haar diensten bewijzen voor soap AH plein en omgeving.

  Het vlekkenplan EZ is natuurlijk een steekspel tussen ontwikkelaars en onze bestuurders .Welke zich alweer profileren als de grote plannenmakers. Dit doet Baas onder andere met The Image Firm een grafisch bureau dat ook de Kroniek van EZ uitgeeft. Samen bedenken deze heren samen met de andere college leden de gekste plannen. Kern van dit vlekkenplan had moeten zijn . Gewoon een Landal achtig iets met die verstande dat de middenstand ook eens kan profiteren van deze plannen. 6 Jaar is hier niets mee gedaan.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: