Ambassadeurs

De Floriade is een tentoonstelling.

De bedoeling van een tentoonstelling is dat er zoveel mogelijk mensen op af komen.

Autotentoonstellingen worden niet in Amsterdam, Parijs, Genève en Frankfort gehouden omdat zich in die steden autofabrieken bevinden, maar omdat het makkelijk bereikbare plaatsen zijn, waar zich veel potentiële bezoekers bevinden.

De Hiswa wordt niet in Amsterdam gehouden omdat de bezoekers dan ook nog van de vele andere Amsterdamse geneugten kunnen genieten.

De meeste bezoekers gaan na een dagje boten kijken lekker weer naar huis.

Maar voor de Floriade 2022 moet je volgens onze bestuurders andere maatstaven aanhouden.

Hieronder de opvattingen van een aantal Enkhuizer bestuurders. De tentoonstelling is bijzaak, het gebied waar zij wordt gehouden, hoofdzaak. Hier wordt, vrees ik, een enorme denkfout gemaakt.  Oordeel zelf.

Jan Baas

Burgemeester Gemeente Enkhuizen.

Ik wil dat de Floriade in 2022 naar Noord-Holland Noord komt omdat Noord-Nolland Noord de bakermat is van de tuinbouw in Noord-Holland en nog steeds toonaangevend op het gebied van landbouw ,tuinbouw, bollen en zaadveredeling. Daarnaast in dit gebied uniek. tussen Noordzee en IJsselmeer, Waddenzee en de polders. De cultuurhistorie in dit gebied is alom aanwezig. Een bezoek aan de Floriade maakt het mogelijk om dit gebied goed te leren kennen. Dat bezoek zal zeker smaken naar meer.

Jan Franx

Wethouder Gemeente Enkhuizen.

Ik wil dat de Floriade in 2022 naar Noord-Holland Noord komt omdat als er 1 regio in Nederland is die alles in zich heeft als het gaat om land- en tuinbouw, dan is het Noord-Holland Noord. De inbreng van aardappelen, fruit, groenten, bloembollen, zaadveredeling en veeteelt combineert bijzonder goed met de weidse vergezichten en de historische steden. Kortom: een beleving die je nooit meer gaat vergeten. De Floriade 2022 moet niet alleen uniek worden in zijn soort, maar moet aanleiding zijn voor vele terugkombezoeken en een absolute aanjager zijn voor de bekendheid van deze uitdagende regio. De Floriade 2022 daar waar je futuristisch bloei, groei en historie beleeft!

Derrick Stomp

Fractievoorzitter VVD-Enkhuizen.

Ik wil dat de Floriade in 2022 naar Noord-Holland Noord komt omdat Noord-Holland de leukste provincie is van Nederland met West Friesland als het mooiste gebied.

Jan van Oostende

Afdelingsvoorzitter PvdA-Enkhuizen.

Ik wil dat de Floriade in 2022 naar Noord-Holland Noord komt omdat Dit een bevestiging zou zijn van al het goede werk dat de zaadindustrie al in Enkhuizen verricht. En natuurlijk is Enkhuizen een prachtige oude IJsselmeer stad, met een rijk verleden, en een goede toekomst.

Klaas Kok

Wethouder Gemeente Enkhuizen.

Ik wil dat de Floriade in 2022 naar Noord-Holland Noord komt omdat de Kop van Noord Holland heel veel te bieden heeft!

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Ambassadeurs”

  1. Als het de bedoeling is dat de Floriade één van de steungevers van de regionale economie moet of kan worden, dan is het toch niet zo gek als Jan van Oostende met zijn bedrijf op die Floriade inspringt? Het lijkt me juist de bedoeling van het geheel: economische activiteit stimuleren!

   Like

   1. Dat snap ik Hans. En ik gun m dat ook wel. Als alle speculaties kloppen kost het het grapje 12 mln. euro. Geen commercieel bedrijf dat zo’n project voor eigen rekening en risico aangaat. 12 mln. verkapte subsidies voor het Enkhuizer MKB. Maar what’s in it voor de burgers van Enkhuizen? Of ga ik over 10 jaar eindelijk profijt hebben van mijn parkeervergunning op de Oude Gracht:)?

    Like

    1. Frank, ik zag de stelling, dat het Enkhuizer MKB gaat profiteren van de Floriade graag wat nader onderbouwd. Volgens mij profiteren ze ook nauwelijks van de bestaande publiekstrekkers, ZZM en SWL. De bezoekers daarvan, samen genoeg voor de helft van bezoekers aan Enkhuizen, gaan na hun bezoek voor het merendeel lekker weer naar huis.
     Dat zal bij de Floriade niet anders zijn.

     Like

     1. Pim, ik denk zelfs dat het bezoek in 2022 eerder naar SWL of ZZM gaat, zeker gezien dat de meeste bezoekers bestaan uit gezinnen. De Floriade 2012 is €25 voor een volwassene, en iets van €15 voor een kind (beneden 13 jaar)
      Eenmaal binnen is een ijsje of frietje nogal duur. Ervan uitgaande dat een gezin ook nog hier naartoe moet reizen, en elke attractie in een Floriade ook nog es geld kost, denk ik dat een gezin eieren voor zijn geld kiest. Bijvoorbeeld SWL. Kinderen onderhouden zichzelf, pap en mam zitten op een bankje van hun rust te genieten, en aan het einde van de dag allemaal tevreden naar huis.
      Als ze naar de Floriade waren gegaan gingen ze blut naar huis, en nog steeds honger, en dorst en niets beleefd. En wij geen centje rijker.
      Tis een mooie droom om het hier te hebben, maar tis ook behoorlijk wensgraag denken om van mening te durven zijn dat we hier een vooruitgang mee boeken. Dit kost alleen maar.

      Like

     2. Dat kan ik niet. Maar zo gaan de heren voorstanders/politici het wel verkopen aan de achterban, de oppositie en aan de burgerij. Komt boven op de reeks non-argumenten zoals hierboven weergegeven.

      Like

      1. Nou Frank, die subsidies komen er niet. Da’s dan ook meteen duidelijk voor Pim.
       Als je een bedrijf bent die iets met “horticulture” onderneemt, is de Floriade louter een mogelijkheid extra om jezelf te etaleren/reclameren naar de bezoekers toe. Om er te mogen staan is ten eerste een (afval)race en de standplaatsen zijn duur omdat de exploitant(gemeente) zijn investering terug wil verdienen. Zo werkt het ook met consumenten-beurzen zoals de Huishoudbeurs en soortgelijken.
       Die genoemde 12 mln is een nationaal “subsidie-gat” wat de organisator (gemeente Enkhuizen) zelf moet zien terug te verdienen met de kosten van de standplaatsen van de ondernemers + de prijzen van de toegangskaartjes.
       Wat een deelnemer aan de Floriade vervolgens in rekening brengt (of niet) om het publiek iets te bieden/tonen is helemaal aan de deelnemer zelf. De kosten of opbrengsten van de deelnemer hebben niets met gemeentebelangen te maken.

       De organisator biedt louter vierkante meters aan met faciliteiten zoals electra en stromend water/riolering. De deelnemer betaalt daarvoor. Wat hij vervolgens op die vierkante meters gaat doen binnen de grenzen van de wet en het thema van het park, boeit de organisator niet na het ontvangen van het inschrijfgeld.

       Wat jij vreest, en wat ik zoal vernomen heb, is dat meneer Franx er van overtuigd is dat hij tussen de Lente en de Herfst van 2022 een bedrag van 12 mln kan dekken met de inkomsten van inschrijfgeld en toegangskaartjes. Ik gun die man zijn droom, maar ik denk dat zoiets niet gaat lukken.
       Ik ben geen azijnzeiker….naast mijn hobby als idealist ben ik ook een realist. Meneer Franx moet met zichzelf nog maar es in conclaaf gaan tegenover een spiegel om uit te vinden wat hijzelf is.
       Maar last and not least blijf ik ervan overtuigd dat een Floriade hier in Enkhuizen gewoon helemaal niet kan.
       Een andere opmerking er nog even bij: Als er al subsidie voor de Nederlandse deelnemers zou bestaan dan kunnen Syngenta en Monsanto ernaar fluiten want dat zijn geen Nederlandse bedrijven meer.

       Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: