Pseudoniem

Op dit blog kun je onder pseudoniem reageren. Hans Langbroek ergert zich daar aan, ik vind het een nuttige mogelijkheid en in veel gevallen zelfs aan te bevelen.

Immers, wie in dit land klokken luidt hoeft niet te rekenen op sympathie van de overheid.  Die reageert gewoonlijk met represailles.

Daar zijn meer dan voldoende voorbeelden van bekend.

De overheid is zich daar overigens zelf ook van bewust.

Als ze een enquête uitvoert onder  de bevolking, dan doet ze dat altijd met de nadrukkelijke vermelding, dat deelname daaraan anoniem zal zijn.

Dat wil zeggen  dat het onderzoeksbureau geen gegevens over de deelnemers aan de gemeente zal verstrekken.

Logisch, omdat zonder die garantie, veel potentiele deelnemers zullen afhaken, waardoor de uitkomst van de enquête wordt beïnvloed en daarmee ook minder betrouwbaar wordt. Daar heeft niemand baat bij.

Dus waar maakt Langbroek zich eigenlijk druk over. Wil hij nu ook betogen, dat Stadspanel (dat de gemeente in het leven heeft geroepen) nutteloos en waardeloos is omdat de deelnemers hun mening in anonimiteit kunnen geven?

Langbroek keurt het gebruik van een pseudoniem (naar mijn mening) alleen maar af om zich te kunnen onttrekken aan een inhoudelijke discussie over hetgeen hij beweerd.

Hij is daarmee tevens een waardig vertegenwoordiger van onze gemeenteraad, die in overgrote meerderheid alleen maar reageert op de ambtelijke stukken die ze krijgen toegestuurd, om daar tijdens raadsvergadering wat kanttekeningen bij te plaatsen.

Op een poging tot dialoog met de bevolking heb ik nog maar weinigen kunnen betrappen.

Dat is hun vrije keuze, maar kom me dan niet aan met het excuus dat je het gebruik van pseudoniemen op voorhand afkeurt.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Pseudoniem”

 1. Ja wie kent ze niet .Gert Jan Dolk, George Reuchlin ,Familie Poot,Guus Kouwenhoven,Willem Oltmans en tegenwoordig in EH de Fam Van Der Leek .Allemaal lieden die het waagden om in de openbaarheid te treden met hun grieven en bevindingen richting de overheden. Deze zelfde overheid kan gewoon levenslang procederen. En als je dan uitgeprocedeerd bent dan heb je inmiddels de pensioen gerechtigde leeftijd ruimschoots overschreden. In het geval Oltmans werd er 7mljn vergoeding uitgekeerd .Een half jaar later was dezelfde Oltmans overleden. Maar de zelfde overheid houd hun eigen omstreden mensen gewoon in het zadel. http://www.stelling.nl

  Like

  1. Stella, jij vergeet ook nogal wat. Vele malen heb ik daar onder dat pseudoniem dat niet meer veranderd kon worden, m’n eigen naam vermeld. Daardoor wist iedereen gewoon wie dat was.

   Like

 2. waag het om als burger je bek open te trekken en ze zullen je de rest van je leven blijven treiteren en saboteren ( ik kan er over mee praten )
  Sinds de middeleuwen is er niets verandert hoor !! ze hebben alleen de regeltjes verandert zodat je er nooit achterkomt wie er verantwoordelijk voor is , want de desbeteffende amtenaar blijft natuurlijk wel anoniem!!!

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: