Los krijgen

Het is weer het einde van het jaar en dan maakt onze raadsrevolutionair, Hans Langbroek, altijd een wat opstandige periode door.  Zijn twitteraccount rookt bijna van de verontwaardiging die hij daar ten toon spreid.

Nu moeten we het effect van al dat getwitter niet overschatten. Het twitteroffensief van collega en voorman Franx om de dijk op de weerkaard te zetten heeft volgens mij tot niets geleid, ondanks het feit dat deze hartenkreet volgens Franx door honderdduizenden is gelezen en over genomen.

Maar een van Langbroek’s tweets trok mijn aandacht en wil ik (om die reden) graag reproduceren.

https://twitter.com/#!/HansLangbroek/status/153043626975428608

Hans wil dus dat we als Nederlanders in 2012 de overheid laten merken dat we ballen hebben. Verander de wereld en begin bij jezelf denk ik dan.

Hans denkt nu al 6 maanden na over de vervolgvraag die hij wethouder Kok zou moeten stellen aangaande het parkeerbeleid.

Langbroeks vraag was hoe het stond met parkeerboetes die gegeven werden aan buitenlanders.

Kok antwoordde, ik citeer de notulen van de commissie Grondgebied van 22 juni 2011.

“Bekeuringen aan buitenlanders worden gewoon geint, daar zijn verdragen voor”

Ik meen beter te weten. Om praktische redenen (de opbrengsten wegen niet op tegen de uitgaven) is het staand beleid, dat buitenlanders (uit landen waarmee geen verdragen zijn gesloten (Polen hoort daarbij) niet worden bekeurd.

Het door Kok gegeven antwoord is dus onvolledig en daarmee onjuist.

Langbroek laat weten dat hij achteraf ook tot die conclusie is gekomen, maar zich wenst te bezinnen over de vervolgvraag die hij zou moeten stellen.

Welnu, aan het einde van het jaar ben ik ook niet de beroerdste en wil ik wel een suggestie doen voor een vervolgvraag.

Vraag gewoon eventjes aan de betreffende afdeling hoeveel bekeuringen er in het afgelopen jaar aan buitenlanders zijn uitgedeeld.

Uiteraard gespecificeerd naar land en trek vervolgens daar uit je conclusies.

Anders gezegd, laat eens zien dat je ballen hebt en niet elk nat verhaal dat je door het college en haar ambtelijke staf wordt voorgeschoteld  voor waar aanneemt, maar zelf ook hersens hebt.

Misschien dat het dan in 2012 lukt om iets betrouwbaarder informatie uit het college (en haar ambtelijke staf) los te krijgen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

12 gedachten over “Los krijgen”

 1. Goede vraag. Hoewel genoeglijk bekend zal zijn dat wij het hele parkeersysteem niets vinden, wil ik -indien het de komende weken stil blijft- de vraag ook wel stellen.

  Like

 2. Ach laat Hans nou lekker zijn raadsvergoeding blijven vangen elke maand . Hans is opstandig voor de buhne natuurlijk. Ballen heeft hij niet en dat neemt men hem niet kwalijk denk ik .

  Like

     1. 1. Dat je opstandigheid slechts voor de buhne is.

      2. Onder pseudoniem gegeven meningen zijn niet per definitie waardeloos. Zo kan ik me voorstellen, dat een werknemer (van bijvoorbeeld van de gemeente) niet graag onder eigen naam over wantoestanden binnen zijn organisatie rapporteert, omdat hij vreest voor represailles.
      Een vrees die zelden ongegrond is.

      Ook wie afhankelijk is van een door de gemeente verstrekte uitkering zal niet gauw onder eigen naam klagen over de verkregen behandeling, maar geloof me, die klachten zijn er wel degelijk.
      Dat men in dat soort gevallen gebruik maakt van een pseudoniem vind ik alleen maar verstandig.

      3. Zelf heb je er een handje van om verwijten te maken richting grote groepen mensen of organisaties. In dit geval verwijt je zo ongeveer de gehele Nederlandse bevolking dat ze geen ballen heeft.
      Dat iemand je als reactie een spiegel voorhoudt en je hetzelfde verwijt, vind ik geen probleem.

      Probleem is een beetje dat als iemand het inhoudelijk niet met je eens is, je altijd roept dat er op de persoon gespeeld wordt en het verder niet meer over de inhoud wilt hebben.

      Overigens weet ik in vrijwel alle gevallen wie er achter een pseudoniem schuil gaat. Kennis die ik overigens met niemand zal delen. Als ik het gevoel heb dat de betrokkenen misbruik maakt van de mogelijkheid om onder pseudoniem te reageren, zal ik hem daar op wijzen en verzoeken zijn bijdrage in te trekken.

      Weigert hij dat, wat nog nooit is gebeurd, dan ben ik ook nog in staat om die bijdrage alsnog te verwijderen en toekomstige reacties pas na moderatie mogelijk te maken.

      Een situatie die zich (behalve voor een korte periode wat jouw bijdragen betreft) nog nooit heeft voorgedaan.

      Like

      1. 1 – Dat is hard aantoonbaar niet waar, en dus een aanval op persoonlijke integriteit die jij toestaat. Zelf ben ik één van de weinigen die zich in stemgedrag en bijdrages aan debat op fundamentele punten niet laat leiden door de kadaverdiscipline van een fractie
       2 – Jij staat op de persoon/persoonlijkheid gerichte laster toe. Dat doe ik niet, en zal ik ook niet snel doen. Drie weken terug heb ik een kleine vier A4-tjes vrij opzienbarende info gekregen die in een kerstenvelop in m’n bus gegooid werd. De info was anoniem, en mijns insziens zeer beschadigend voor de betreffende persoon en de zijnen. Ondanks dat het waar kon zijn, het algemeen belang was niet gediend met die info. Slechts de reputatie van die persoon ging dan kapot. Jij gaat er duidelijk anders mee om, en ik ben nu dus benieuwd naar andere zaken wat dit betreft.
       3 – Feitelijk als 2. Daarnaast neemt een anonimus geen enkele verantwoordelijkheid voor wat hij zegt of beweert.

       Like

       1. 1. Persoonlijk denk ik dat politiek bedrijven voor het overgrote deel bestaat uit spel voor buhne en dat jij daar nu net de uitzondering op vormt lijkt me onwaarschijnlijk.
        Ook dat beroep op persoonlijke integriteit heb ik wel vaker gehoord en is meestal het laatste redmiddel van politici die plotseling ergens voor zijn, waar ze in het verleden altijd tegen waren. Misschien zegt in dat verband de naam Sap (GL) je iets.
        Tja, wat zijn fundamentele punten. Ik herinner me een debat over de invoering van betaald parkeren, waarin je vóór stemde (met de kanttekening dat je tegen de voorgestelde manier van uitvoeren was). Dat is natuurlijk een gratis manier van oppositie voeren. Ergens faliekant tegen zijn maar uiteindelijk toch voor stemmen. Misschien zegt in dat verband de naam Koppejan (CDA) je iets. Ook iemand die zijn persoonlijke integriteit hoog in het vaandel heeft.

        Overigens beschuldig je de overige fractie’s van kadaverdiscipline. Klaarblijkelijk zie je dat dan weer niet als laster en een aanval op de persoonlijke integriteit van je collega raadsleden.

        2. Jij verwijt de gehele Nederlandse bevolking een gebrek aan ballen en iemand verwijt je hetzelfde gebrek.
        Plotseling is dat laster, omdat degene die het zegt een pseudoniem gebruikt en erger nog, ik sta laster toe.
        Ik sta meningen toe, die afwijken van hetgeen de betrokkenen van zichzelf vinden. Meer niet.
        Voor wat die donkerbruine enveloppe betreft. Ik ken de inhoud niet. Misschien neem je iemand in bescherming die dat niet verdiend, misschien dien je een algemeen belang. Wie zal het zeggen.

        Ik zou zeggen, gooi hem bij mij in de bus, dan laat ik weten wat ik er van vind.

        Like

        1. Het hele Nederlandse volk, waarmee ik mezelf dus ook beticht van hetzelfde. Alles zeuren, mierken, zeiken en afrekenen op internet, maar niemand doet echt iets tegen waar ze het niet mee eens zijn.
         Hooguit in een tentje zitten, maar dat helpt toch echt niet.

         Like

         1. Nou Hans, je moet wel een beetje tegen kritiek kunnen als je je opstelt als publiekelijk figuur. Maar persoonlijk begrijp ik de tweet niet zo. Bedoel je dat we als Nederlander zijnde in opstand moeten komen tegen de overheid, zoals in de Arabische landen is gebeurd? Leg het nog even uit als je wilt.
          In elk geval heb je in je dialoog met Pim zelf iets opgenoemd waaraan je je ergert, zoals mensen die op internet maar zeuren of desnoods schelden en feitelijk zelf niets doen aan hun ergernis. Je moet niet vergeten dat burgers eerst (tegen hun zin) naar de stembus toe worden gesmeekt, en dat er na de verkiezingsronde (die gewoon stemmen is, want ik mag niks kiezen) gewoon heel andere dingen aan de orde van de dag gaan komen. Zo gaat het ook in Enkhuizen. Op zich gebeurt dat landelijk ook, maar vanaf dat moment zijn kiezers (stemmers) teleurgesteld en doen ze weldegelijk iets aan hun ergernis; namelijk hun ongenoegen uiten en het delen met elkaar. In jouw geval zou ik het ervaren als “feedback”. Doe je voordeel er mee.
          Sinds de stemronde heb ik in de raadsvergaderingen allemaal dingen zien langskomen die bij niemand in het verkiezingsplan voorkwamen. Zoiets als de Drom, of recentelijk de Floriade kandidatuur waarbij de raad niet eens wordt gevraagd of geïnformeerd. En een wethouder die aan het eind van 2011 zijn bezuinigingsplan nog steeds niet rond heeft, of de proef met sluitingstijden van de horeca die allang is overschreden, en dat belanghebbenden dan moeten lobbyen om de oude tijden weer terug te krijgen met aftrek van toch nog een uur. Het medisch centrum aan de Molenweg? Allemaal dingen waar ik me niet in m’n ééntje aan erger. Maar wat kun je als burger dan volgens jou nog doen om iets te veranderen na het stemmen?
          Ik ben het met je eens dat Internet wel te makkelijk wordt gebruikt om op afstand op anderen te vloeken en te schelden en ik hou er ook niet zo van. Maar boos zijn op Internet moet gewoon kunnen. Je moet gewoon begrijpen dat jij een spits bent van een gekozen 11-tal. Er wordt van je verwacht dat je ook scoort tegen het 11-tal van het college als er tussen jullie een match voorvalt, en dat laat je wel es achterwege, terwijl je voor de wedstrijd wel heel strijdlustig klonk.
          Dat krijg je naderhand dan op je brood… En ja ’t is op de man. Leuk is het niet.
          Anoniem of niet is iets waar je niet zo over moet vallen. Jezelf terug-ergeren naar de burgers toe, en willen weten wie het allemaal zijn die mopperen, behoort in geen geval tot je taken pakket.

          Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: