Ontsluiten

Ik schreef al eerder dat de CU/SGP een hele mooie overzichtelijke website onderhoud.

Maar nog veel mooier is, dat daarop de laatste tijd met enige regelmaat berichten verschijnen waarin CU/SGP haar kiezers informeert over de standpunten die men heeft ingenomen.

Dat hoort ook zo vind ik en het nalaten ervan getuigd alleen maar van de arrogantie van de gevestigde orde. Bestaande uit de coalitiepartijen en GL.

Het laatste punt dat de CU/SGP aan de orde stelde betrof de afvoerroute voor de bezoekers van SWL. Er ontstaan op de Dreef regelmatig files (als gevolg van vertrekkende bezoekers van SWL) en men denkt bij de CU/SGP een oplossing te hebben gevonden door het vertrekkende verkeer via de Haling af te voeren.

Ik ben het daar niet zo 1,2,3 mee eens, maar als de pakweg 250.000 bezoekers van SWL nu al een probleem vormen, hoe moet het dan met de bezoekers aan de Floriade?

De schatting is, dat het daar gaat om 2 miljoen bezoekers, dat is het 8 voudige van wat er van het SWL komt.

Om een dergelijke stroom bezoekers te kunnen verwerken zal er een nieuwe weg moeten worden aangelegd, die de Haling verbind met de N302.

Waar? Wel aan de oostrand van het streekbos. Die weg kan dan tevens dienen als ontsluitingsweg voor de nieuwe woonwijk die gewoonlijk wordt aangeduid met de naam Gommerswijk West/West. De daar aanwezige grond is voor een deel in handen van de gemeente.

Dus vergeet het geneuzel over een blijvende toeristenstroom na afloop van de Floriade, het enige nuttige resultaat van de Floriade is, dat het Noordwestelijke deel van Enkhuizen op fatsoenlijke wijze kan worden ontsloten.

Het zou mooi zijn, als de diverse politieke partijen het op zouden kunnen brengen om deze mogelijkheid met hun kiezers te bediscussiëren, maar zo werkt de Enkhuizer politiek nu eenmaal niet.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: