Verzinsels

Inmiddels heeft ook de PvdA gereageerd op het antwoord van het College op de door hun gestelde vragen. U kunt hun commentaar hier lezen, maar het is in mijn ogen een beetje natte voetzoeker. Maar ze moeten er nog over vergaderen geloof ik, dus wellicht volgt er op het gesis nog een heuse knal.

Overigens is die gang van zaken niet ongebruikelijk. Na beantwoording van vragen van Raadsleden volgt er gewoonlijk een dodelijke stilte.

Dat zit hem volgens mij in de manier van beantwoorden. Het college grabbelt wat vrome algemeenheden bij elkaar, die gewoonlijk meer vragen oproepen dan ze  oplossen, waarna iedereen de moed verliest en besluit de dingen te laten zoals ze zijn.

Uit het antwoord van het college de volgende letterlijke tekst,

Omdat spelen en de behoefte aan speelvoorzieningen zeer dynamisch  van aard  is en zeer afhankelijk van de doelgroepen die op dat moment in een bepaalde buurt wonen, is de vakafdeling er op gericht om de verzoeken van onze inwoners zoveel als  mogelijk te honoreren, niet in de laatste plaats  omdat hiermee ook de betrokkenheid met de te creëren voorziening wordt vergroot.

Maar als de vakafdeling het bovenstaande uitgangspunt niet alleen had opgeschreven, maar er ook over had nagedacht, dan had men beseft, dat deze voorziening voornamelijk is gericht is op ouderen en dat Kadijken nu net een wijk is met relatief veel veel jongeren.

Veel meer ouderen wonen in de binnenstad en er is dan ook gevraagd om een dergelijke voorziening dáár te realiseren. Daarvoor was ook een niet gebruikt stukje grond aanwezig, maar toen bleken de financiën opeens een probleem, terwijl de gemeente nooit om financiële bijstand is gevraagd. Alleen maar om het beschikbaar stellen van de grond.

In de Enkhuizer Krant van gisteren laat burgemeester Baas weten, dat de gemeente streeft naar “een zo gemêleerd mogelijke populatie aan gebruikers op het  speeleiland”.

Oh ja, doet de gemeente dat  en waarom dan wel? Hebben de huidige hoofdgebruikers (oudere jeugd) daar op aangedrongen?  Heeft de seniorenraad hem daar over benaderd? Of bedenkt hij dat gewoon zelf, omdat hij denkt daarmee een rechtvaardiging te hebben gevonden voor het feit dat er € 7000,- is besteed van een voorziening waar niemand op zit te wachten. (Behalve die ene kennis natuurlijk, die even langs kwam tijdens zijn bezoekje aan de wijk)

Ook laat het college weten, “Op  meerdere plaatsen in de gemeente zijn in het verleden dit type speelvoorzieningen aangelegd.”

Oh ja, waar dan wel niet? De enige locatie die op dit moment gebruikt wordt ligt naast het zwembad en is door de leden zelf aangelegd en wordt ook door hen onderhouden.

Het enige wat de gemeente ooit heeft aangelegd bevindt zich op het DTS terrein.

Ook die locatie was te klein, faciliteiten ontbraken, zodat de daar spelende vereniging is uitgeweken naar Bovenkarspel, waar haar een terrein en faciliteiten ter beschikking werd gesteld waar je wel iets mee kon. (zie foto)

Aanleg van de banen en verdere aankleding is door de leden zelf gebeurd.

Kortom, het antwoord van het college is een samenraapsel van wensdromen onderbouwd met halve waarheden. Daar is een reden voor en die reden is niet wat men hier als reden opgeeft. Dat zijn slechts verzinsels.

Die reden is, dat men de wijk in trekt om zich te kennen presenteren als daadkrachtige bestuurders die bekwaam genoeg zijn om ergens de  regie over te voeren.

Helaas ook op terreinen waar men verder geen flauw benul van heeft en dat beperkt zich niet alleen tot de aanleg van jeu de boules banen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Verzinsels”

  1. Dat beleid bestaat ook niet, maar is voor de gelegenheid even uitgevonden. En dat van het onderhoud gebeurd wel vaker.
   Zo jammer als je het beschikbare geld aan onderhoud voor de Drommedaris uitgeeft, graag wat extra geld om uit te zoeken wat er allemaal nog meer zou kunnen gebeuren (Boland)
   Welnu, dat weten we dus, niets.

   Like

 1. Omdat spelen en de behoefte aan speelvoorzieningen zeer dynamisch van aard is en zeer afhankelijk van de doelgroepen die op dat moment in een bepaalde buurt wonen, is de vakafdeling er op gericht om de verzoeken van onze inwoners zoveel als mogelijk te honoreren, niet in de laatste plaats omdat hiermee ook de betrokkenheid met de te creëren voorziening wordt vergroot.
  IK wil een 4×4 baan kan ik mooi met m,n PC hoofd trekker rijden ( zal wel weer niet gehonoreerd worden denk ik ) 🙂

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: