Leedvermaak

Vrijdagavond is tijdens de zomermaanden boule-avond in Bovenkarspel.

Het was een mooie dag geweest, dus voor de laatste keer nog maar eens ’s avonds boulen.

Een hartelijk welkom deze keer van mijn mede leden van de Drommedaris en uiteraard nadrukkelijke felicitaties met de nieuwe jeu de boule locatie in Enkhuizen.

Begrijpelijke reactie. Hierboven de huidige locatie van de Drommedaris die met hulp van het gemeentebestuur van StedeBroec tot stand is gekomen.

Hieronder het jeu de boules complex van Enkhuizen, waar de vakgroep wip-kippen de Enkhuizer jeu de boules spelers een plezier mee  heeft gedaan.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

25 gedachten over “Leedvermaak”

 1. toch nog even een reactie op hans het is toch al enige jaren duidelijk dat de verniel tocht in het weekende altijd vanuit het centrum richting kadijken loopt??
  dus dat zal niet de reden zijn om de baantjes in de kadijken neer te leggen ipv het centrum !!
  of verkoopt de raad die grond mischien veel liever voor heel veel geld aan een project ontwikkelaar???? o-ja om van dat vet verdien van een project ontwikkelaar?? daar heb ik een hele goede oplossing voor !!!!!!

  Like

 2. Een jeu de boulesbaan in de binnenstad is in mijn ogen een goed idee. Die vragenlijst die ik twee jaar geleden stelde had dan ook een toelichting op de vragen die dat idee vanuit verschillende insteken ondersteunde.
  Het is nog steeds een goed idee, in ieder geval vanuit de insteek die ik toen koos vanuit het geleverde idee van Pim. Ik snap dan ook niet echt waarom dit alternatief op het speeleiland neergelegd is. Het lijkt haast wel vanuit de gedachte “jong samen met oud” of iets dergelijks, maar dan op een licht geperverteerde manier in de zin van dat dit meer overkomt als verbannen uit de binnenstadlevendigheid van oudjes door ze aan de rand van de bewoonde wereld neer te plempen in een oude-mensen-zandbak.
  Oudjes zijn jaren geleden al over de rand van de zandbak geklommen!

  Het speeleiland was als voorziening neergelegd in een wijk waar overlast van jongeren was doordat de gemeente en de projectontwikkelaars vergeten waren speelruimte te creëren in die nieuwe wijken. Sowieso zijn die wijken an sich feitelijk totaal voorzieningenloos, en bestaat de leefbaarheid slechts uit de beschikbaarheid van leefruimte en meer ook niet. Die wijken zijn vanuit winstbejag bedacht, en het mensdeel werd daardoor even “vergeten”.
  Voor de gemeenteraad iets om op te letten bij nieuwe plannen voor wijken. Anders wordt Enkhuizen een verdorde woonwoestenij, getver! En dat om anderen vet te laten verdienen over andermans rug!
  Maar de gedachte aan een jeu de boulesbaan op een plek die bedacht is vanuit een heel andere insteek dan het creëren van een jeu de boulesbaan, is misschien wel positief bedoeld maar geen goed idee. Het gaat voorbij aan de basis van het jeu de boulesbaanidee.

  Waar ik voor mezelf wèl vragen over zou hebben bij een baan in de binnenstad, is hoe zoiets vandalismevrij te krijgen. Het is de laatste jaren duidelijk dat een deel van de Enkhuizen jongeren in het weekend bestaat uit slopende, vandalisme plegende, mensen mishandelende en bedreigende, en de omgeving vervuilende varkens. Voor een vrij kwetsbaar object als een jeu de boulesbaan is dat funest.

  Like

  1. Hans, even een misverstand uit de weg ruimen, jeu de boules banen zijn geen kwetsbare objecten. Je hebt een enigszins rulle bovenlaag van hoogstens een halve centimeter. Dat zou je een beetje bij elkaar kunnen vegen, (zoals dat bij het zwembad wel eens gebeurd) maar dan pak je een hark en alles is weer geregeld.

   Like

 3. wat ik toch mis in alle reacties is welke amtenaar heeft dit bedacht en zo maar even uitgevoert??? zo snel had het in de tuin van gemeentewerken toch ook gekund?? (was wel tenkoste gegaan van hun uitzicht en rust natuurlijk)

  Like

 4. Overigens weet ik al weer wanneer ik verbaasd was over het zomaar kunnen aanleggen van een sportvoorziening als de bestemming “groen” is. dat was met de voetbalkooi aan Tureluurshof. Daar hoefde geloof ik geen bestemming te worden veranderd, terwijl het wel een “behoorlijke” ingreep op de openbare ruimte was.

  Like

  1. eheu de voetbal kooi is aan de zwaluwweg en niet aan de tureluurshof, ene dan was het nog altijd de tuureluurst straat, je wordt er tuureluurs van hahahaha, maar goed.
   daar overgesproken waren het de politiek die aan de jeugd een vervangende plek hadden beloofd, en samen met een paar gemeente raadsleden de toemalige wijkraaden de jeugd is er toen gekeken naar een goede vervangingsplek daar hun oude veld moest wijken.
   Dit is overigens in de wijkkrant ( die toen bestond) benoemd en mede in de toenmalig stuurgroep door de wijkraad benoemd als zijnde dat er voor de jeugd niets meer zou zijn voor de jeugd in deze wijk, het huiskamerproject zou en is ook verdwenen, als we niet naar een oplossing zouden zoeken. Dat er op deze avond een paar waren welke er tegen waren is begrijpelijk je kunt het nl nooit allen naar de zin maken, en het verweer wat er toen was wasdoor 7 oudere bewoners als ik het goed zeg, de rest had geen echte problemen.

   ik denk dat het ook zoals nu gaat een goede plek geworden is en niet nutteloos licht te verwaarlozen, er is altijd jeugd met een bal bezig, net als het oude veld, en over klachten hoor je ook niet veel meer.Verder is het geen puinzooi zoals door sommige bewoners werd gevreesd. Dus denk niet dat dit een juiste vergelijking is, maar daar is wel veel overleg overgeweest,( zelfs een buurt bijeenkomst in de kantine van de ijsbaan) maar dit komt zomaar uit de grond. En ook de tijd is degelijk anders dan toen, nu moeten we elk dubbeltje omdraaien, al kan deze (minderheids) coalitie goed met geld gooien hoor. En wil men niet luisteren naar de oppositie alleen maar horen.
   maar dit raakt wat verder van het onderwerp.
   Verder kan ik niet zien wie de ere heeft, jou personalia stond er bij.

   Like

 5. Ik vind het wel goed dat er vragen overgesteld worden,(Het blijft ons geld) dit is niet de eerste keer dat we het met joulle de boule meemaken zomaar een veld uit de grond tevoorschijn komt. Verder denk ik dat het een prachtige zandbak wordt voor kinderen overdag, of gaat het college daar zitten oppassen of er geen jeugd in gaat spelen.
  Dat christiaan en de SP het vervelend vind dat een ander eerder is dan hij, tja dat is zijn probleem dan denk ik, het gaat iig niet over parkeren anders was ie vast sneller geweest, al komen al die ouderen wel allen met de auto naar de baan………. mischien een parkeer meter daar neerzetten om overlast voor de buurt te voorkomen

  Like

  1. “Niet goed” slaat op de gang van zaken boules baan. Ik zeg juist dat het weinig zin heeft om nog een keer vragen te stellen (kijk voor de gein eens bij SP, PvdA en CU-SGP sites met vragen over IT lek), zeker niet als die goed zijn zoals die van de PvdA. De laatste zin gaat er over dat het *soms* lijkt alsof het er om gaat wie het snelst zijn/haar vragen stelt. Daar moet de oppositie mee oppassen vind ik. Overigens was de eerste reactie in mijn mailbox over dit onderwerp van Cor Westerveld, ere wie ere toekomt.

   Like

  2. Ik denk dat de hoeveelheid geld bijzaak is. Volgens M de Jong heeft de gemeente € 25.000,- verprutst aan de aanleg en weer weghalen van een hellingbaan achter de Oostertuinstraat.

   De kosten van aanleg van die twee jeu de boules baantjes zinken daarbij in het niet. Maar als gezegd, eerst even de antwoorden van het college afwachten en dan pas conclusie’s trekken.

   Like

     1. Christian, grondwerk is duur, maar het graven van een helling en vervolgens weer dichtgooien kan nooit € 30.000,- gekost hebben.
      Ik neem op voorhand dan ook maar even aan, dat er voor dat bedrag ook andere zaken zijn gerealiseerd. Ik kan me niet herinneren dat er (tot ergernis van de Jong overigens) ooit vragen over zijn gesteld aan de verantwoordelijke wethouder.

      Like

 6. tja hans een verhaal wat de gemeente enkhuizen en de wethouders en ook de raadsleden over zich zelf afroepen !!!!!! de wethouders omdat ze schijt hebben aan iedereen en de raads leden omdat ze alles maar goed vinden!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

  1. Kom op John, de PvdA heeft op basis van de reactie van het ambtelijk apparaat (email van de raadsgriffier) het college een aantal interessante vragen gesteld.

   Ik verwacht daarop minstens even interessante antwoorden van het college. Zodra die bekend zijn, gaan we over tot het trekken van conclusies.

   In het NHD lees ik dat de ambtelijke reactie al gereed is en alleen nog maar goedkeuring behoeft van het college. Dat hoeft (in theorie) dus niet lang te duren, maar toch heb ik het gevoel dat ze er nog even over willen nadenken.

   Ik zou je opmerking dat raadsleden alles maar goedvinden dus wat willen nuanceren. Ze geldt misschien voor een meerderheid van de raadsleden, maar zeker niet voor allemaal.

   Like

  1. Je bedoelt waarschijnlijk sarcastisch, de overtreffende trap van ironie. Maar als het over overheden gaat kan ik ook best wel cynisch zijn. Daar maken ze het in de meeste gevallen ook naar. 😉

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s