PvdA vragen

Meestal geef ik hier een link naar de onderliggende documenten, maar de gemeentelijke website (waar vragen van raadsleden worden gepubliceerd) is een beetje in de war.

Ook de PvdA zelf heeft haar vragen nog niet op haar eigen website gepubliceerd, dus daarom de volledige tekst van die vragen hieronder. Ik een later bericht zal ik er op ingaan.

—————————————————————————————————————————–

Secretariaat van de Partij van de Arbeid Toereppel 56, 1602 KE Enkhuizen,

j.s.h.raven@quicknet.nl http://www.pvdaenkhuizen.nl

Burgemeester en wethouders van Enkhuizen Postbus 11 1600 AA Enkhuizen

Enkhuizen, 9 oktober 2011

Onderwerp: Jeu de boules-baan op het speeleiland Arena

Geacht College,

Via de Griffier ontvingen wij per mail onderstaand bericht op 6-10-2011:

De griffier bericht: “Door enkelen van u is gevraagd naar de jeu de boules-baan op het speeleiland in Kadijken. Onderstaand vindt u het antwoord dat ik van de vakafdeling mocht ontvangen.

“Van meerdere kanten is het verzoek ontvangen voor de aanleg van een jeu de boules. Zoals ook bij andere verzoeken om speelvoorzieningen (klimrek speeldoeltje of wipkip) wordt gekeken of dergelijke verzoeken wenselijk zijn en of er middelen beschikbaar zijn om dit te realiseren.

In dit geval is het realiseerbaar en is het wenselijk dat het speeleiland zoveel mogelijk wordt gebruikt In ons taakveld overleg hebben wij het hierover gehad en hebben wij besloten het verzoek in te willigen.

Het speeleiland heeft de bestemming groen en spel en een jeu de boules baan valt prima in deze bestemming.

Omdat het voorzieningenniveau zeer dynamisch is en zeer afhankelijk is van de vraag worden dergelijke wijzigingen niet gemeld aan college of raad.” Einde bericht

De PvdA heeft hierover een aantal schriftelijke vragen:

1 In de wijk Kadijken is een bovenwijks speeleiland voor de voornamelijk wat oudere jeugd. Wat een verassing dat er een jeu de boules-baan is gekomen! Waar komt dit initiatief vandaan?

2 Op welk beleid is deze uitvoering gestoeld?

3 Hoeveel heeft deze baan gekost en waaruit wordt dit betaald?

4` Hoeveel zijn de kosten van het onderhoud?

5 Er is wel vaker een verzoek gedaan voor een jeu de boules–baan, bijvoorbeeld voor in de binnenstad. De motivatie die u hier opvoert gold zeker ook voor dat verzoek.

Toch heeft u dat toen niet gehonoreerd. Kunt u dit besluit uitleggen aan de mensen die dat toen vroegen? Wij kunnen dat namelijk niet.

6 Dit college vindt burgerparticipatie belangrijk. Kunt u vertellen op welke wijze u bij de besluitvorming de betrokkenheid van de jeugd, de buurt, of wijk bij dit nieuw speelattribuut op het speeleiland tot stand hebt gebracht?

7 Om teleurstellingen te voorkomen en kosten te besparen zijn de speelattributen op het speeleiland Arena zo gemaakt dat ze bestand zijn tegen de meest creatieve vormen van spelen door de jeugd. Geldt dit ook voor de nieuwe jeu de boules-baan?

7 De nota speelvoorzieningen is tot op heden niet tot stand gekomen. Wanneer kunnen wij nu deze notitie verwachten?

Graag willen wij op deze vragen een schriftelijk antwoord. Wij zien de schriftelijke beantwoording met belangstelling tegemoet.

Namens de PvdA Enkhuizen

Met vriendelijke groeten,

Karin Kunst .

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s