Waarom iedereen in Nederland moet weten van Wilma Verver (+ het hele rapport)

Welingelichte Kringen – Waarom iedereen in Nederland moet weten van Wilma Verver (+ het hele rapport).

Burgemeester Verver uit Schiedam is de laan uit gestuurd omdat ze deed aan vriendjespolitiek en machtsmisbruik.

Bovendien was ze zo overtuigd van haar eigen belangrijkheid, dat ze een straat naar zich heeft laten vernoemen in haar vorige gemeente. (Voorschoten)

Maar vaak komt hoogmoed ten val.

Dat het allemaal toch zo lang heeft kunnen duren komt voor een niet onbelangrijk deel deel door de serviele houding van de gemeenteraad.

En daarvan zijn er veel meer in het land.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Waarom iedereen in Nederland moet weten van Wilma Verver (+ het hele rapport)”

 1. is het hier anders dan??? is er hier in enkhuizen ook maar 1 raadslid die iets durft te zeggen??? jullie zijn allemaal zo gek op je stoeltje dat ,je de wethouders gewoon hun gang laten gaan , de laatste paar jaar wordt er giga geld weggegooit , ( aan de andere kant lopen ze de poten uit het lijf om er voor te zorgen dat iedereen wel de gemeente belasting betaalt zelfs als je in de bijstand zit !! ) wat is er toch aan de hand in enkuizen??? wethouders die een eigen agenda hebben tonnen uitgeven aan aankopen van wat al van de gemeente is , geld uitgeven aan een papieren bedrijf terwijl de werkzaamheden uitgevoert worden door eigen personeel !!! en de raadsleden slikken elke smoes en lulverhaal, en nemen met alles genoegen , als ze in het bedrijfsleven dezelde truken uit zouden halen zaten ze nu ook in de bijstand en zouden nergens meer aan de bak komen , en die nikszeggende antwoorden van hans???? die zeggen genoeg dat komt aardig in de buurt van de gemeente raad nikszeggend dus.

  Like

 2. Men “men” bedoel je naar ik aanneem de bevoegde autoriteiten, ofwel de club waar je zelf ook deel van uitmaakt.

  Mijn indruk is inderdaad dat een meerderheid van de Raad (waar jij in de meeste gevallen ook deel van uitmaakt) de zaken ook liever op zijn beloop laat.

  Ik wacht nog steeds met spanning op de vragen die je wethouder Kok zou gaan gaat stellen over het feit dat hij je vraag over het (parkeer) handhavingsbeleid doelbewust misleidend beantwoordde.

  Like

  1. Haha, op dat antwoord wachtte ik! Zat eerst nog te twijfelen of ik zou pennen vanwege het afbouwen van internetactiviteit, en de zekerheid van dat antwoord van jou. Maar deed het toch maar even, zomaar.

   De cruxen zijn het woord “doelbewust” en het feit dat ik nog ga praten met de he(e)r(en) over dit. Maar niet in het reces, daar pas ik tegenwoordig voor. Ik wil ook wel eens niets doen dat onvermijdelijk heel veel werk meebrengt, en gewoon alleen onnut met aangenaam verenigen.

   Like

   1. Ergens met de he(e)r(en) over gaan praten klinkt alweer een stuk minder doortastend als de belofte er vragen over te stellen.

    Het beleid m.b.t. de handhaving is duidelijk. Geen bekeuringen voor buitenlanders waarvan de bekeuringen niet (of alleen tegen hoge kosten) kunnen worden geïncasseerd.

    Het lijkt me zelfs tot op zekere hoogte een verstandig beleid. Wat me echter niet aanstaat is, dat daar over wordt gelogen en dat raadsleden vervolgens op die leugens weer een beetje lacherig gaan reageren en net doen alsof ze het niet in de gaten hebben.

    Wat doelbewust betreft. De gemeente geeft jaarlijks honderdduizenden uit aan het formuleren van beleid op allerlei terrein.

    Ik mag toch hopelijk wel aannemen, dat portefeuillehouders van de inhoud van dat beleid op de hoogte zijn?

    Like

 3. Het mag nu toch wel als bekend verondersteld worden hoe men in Nederland en masse met klokkenluiders omgaat. Ze worden maatschappelijk gelynched, slachtoffers zijn hier daders.
  Waarschijnlijk hadden mensen in die gemeente geen zin in die ongein, en dus was er iemand van buiten nodig om de zaak aan te pakken.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: