Schattig toch

In het voorgaande berichtje positivo’s beschrijf ik hoe Hans Langbroek zijn collega raadslid Bokhove (zogenaamd anoniem, maar vanwege het signalement voor iedereen herkenbaar) wegzet als iemand die door middel van oorlogsretoriek zijn volgers (en hun omgeving) probeert te manipuleren met als vooropgezet einddoel niets minder dan het vestigen van een dictatuur.

Uiteraard doet Langbroek dit in het geniep (ten behoeve van de paar volgelingen die de moeite nemen om zijn blog te lezen) en is het officiële standpunt van Nieuw Enkhuizen een geheel andere.

Deze keer citeer ik maar even uit de recente Algemene Politieke Beschouwingen van Nieuw Enkhuizen.

Nieuw Enkhuizen is in ieder geval van mening dat verschil van inzicht nooit mag leiden tot verstoorde persoonlijke verhoudingen. Wij zullen ons in dit opzicht dan ook zo constructief mogelijk opstellen.

Nu bestaat er (wat mij betreft) een zeker spanningsveld tussen constructief opstellen en iemand (zonder ook maar een schijn van bewijs) van oorlogsretoriek beschuldigen, maar Langbroek ervaart dat kennelijk anders.

Ik heb al gezegd dat Langbroek het bewijs voor zijn opvattingen bij elkaar gelogen heeft, blijft nog de vraag hoe het toch mogelijk is dat je dagelijks zoveel tweets de wereld in stuurt. Ook een prangende vraag van Langbroek.

Het antwoord had Langbroek (als hij überhaupt de tweets gelezen heeft waarop hij zegt zijn opvattingen te baseren) natuurlijk zelf ook kunnen geven. Namelijk, dat in 90% van de gevallen de tweets van Christian  nergens over gaan, tenzij je geintresseerd bent in de muziek die hij beluistert of welke supermarkt hij op dat moment bezoekt.

Een bijzonder leuk voorbeeld van zo’n tweet zag ik deze morgen en ik kan de verleiding niet weerstaan om haar te reproduceren voor hen die geen twitter account hebben. Ik schat 99% van de Enkhuizer bevolking.

Christian laat zijn volgers weten dat hij een mail heeft ontvangen. Schattig toch.

http://twitter.com/#!/cb1601ej/status/91805712753246208

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Schattig toch”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: