Zigzagpolitiek

In de Enkhuizer Krant van vandaag lees ik, dat “Doorpak” Harry Wijchers (Nieuw Enkhuizen) meent dat de Enkhuizers niet moeten zeuren over die paar centen per dag die de binnenstadbewoners moeten betalen voor hun parkeervergunning, omdat de toeristen die Enkhuizen bezoeken per dag aanzienlijk meer aan belasting kwijt zijn.

Ik neem aan, dat zijn vermogen om vergelijkingen te maken die kant noch wal raken voortvloeit uit zijn nautische verleden, maar zijn boodschap is duidelijk, wie woonachtig is in de binnenstad dient te betalen als over een auto beschikt, iedereen die daar niet woont mag gratis blijven parkeren, zij het in beperkte mate.

Dit systeem is destijds met gejuich door Harry ontvangen, ik citeer hem even “als we dat nu niet invoeren, gaan we twintig jaar terug in de tijd”. Ook al weer zo’n prachtige vergelijking, maar Harry verdedigde toen nog het standpunt van zijn voorman, wethouder Franx, de grondlegger van het huidige systeem.

Toen het hem duidelijk werd dat zijn standpunt niet echt lekker viel bij de Enkhuizer kiezer, probeert hij op het laatste moment het tij nog te keren door te roepen dat hij (en zijn mede fractiegenoten) tegen betaald parkeren waren. Hadden toeristen mogen stemmen, dan had die koerswijziging misschien nog enig effect gehad, maar jammer genoeg voor Harry en zijn mede Nieuw Enkhuizers was dat niet het geval.

Maar gelet op zijn opmerkingen in de Enkhuizer Krant (waarvan straks wel weer zal blijken dat ze verkeerd zijn weergegeven) blijven de bewoners van de binnenstad nog wel even vast zitten aan een parkeerbeleid dat niet doet wat het beloofde te doen.

Het enige voordeel schijnt te zijn dat het niet langer fraudegevoelig is, maar ook daarin moet ik hem teleurstellen.  Ik ken iemand die één keer per week boodschappen doet voor een bejaarde autoloze Enkhuizer, daarmee mantelzorgster is en dus recht heeft op een vergunning. Dat gaat me wat te ver. Daarom koop ik op de zwarte markt wat bezoekersvergunningen waarmee ik voor 50 cent in de hele binnenstad een dagdeel kan parkeren voor het geval de blauwe zones bezet  zijn.

Vanuit zijn nautische achtergrond beschouwd Harry zijn politieke stellingnames ongetwijfeld als behendig laveren, maar voor eenvoudige landrotten als ikzelf is het toch voornamelijk zigzagpolitiek.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s