Begrijpelijke wens

A. Noorman

Op de (overigens voortreffelijke) website van CU/SGP staat een beschouwing van commissielid Arno Noorman waarin hij zijn teleurstelling uitspreekt over het Accommodatie- en Vastgoedbeleidsplan dat het college aan de Raad heeft aangeboden. Hij constateert, dat het uitgegeven bedrag (€ 150.000.- ) niet in verhouding staat tot de geleverde output.

Het is inderdaad ontzetten veel geld gelet op de vaak tamelijk vanzelfsprekende suggesties die er worden gedaan. Wat wordt opgemerkt over bijvoorbeeld de verhuizing van het sportcomplex de Immerhornpolder wijkt inhoudelijk niet af van hetgeen wethouder Boland daarover tot dusver herhaaldelijk naar voren heeft gebracht.

Het “beleid” voor deze accommodatie komt er op neer dat daar voorlopig niets gebeurd, omdat er nog steeds rekening wordt gehouden met een budget-neutrale verhuizing van het complex. Over hoe realistisch een dergelijke voorwaarde (budget-neutraal) is, doen de ingehuurde vastgoed en accommodatie experts helaas geen mededeling.

We kennen deze voorwaarde overigens ook van een andere accommodatie, het Enkhuizerzand. Daar heeft het college wel veel geld uitgegeven om de uitbreidingsplannen van SWL mogelijk te maken, maar aan het publieke deel gebeurt verder niets. Ook hier is het beleid, wachten tot er iets verkocht is en dan niet meer uitgeven dan er is ingekomen.

Brengt het nieuwe Accommodatie- en Vastgoedbeleid daar verandering in? Niet echt, er wordt wat geroepen over het nut van multifunctionele gebouwen, niet helemaal een verrassing voor een adviesbureau dat een speciale afdeling heeft die de bouw ervan begeleid.

Er wordt wat suggesties gedaan  die de ambtelijke efficiëntie zou moeten verbeteren. maar de daaruit resulterende besparing is nauwelijks de moeite waard.  Bovendien moet er eerst nog eens € 100.000,- worden uitgegeven voordat het besparen kan beginnen.

De grote verandering zit hem dan ook niet in de door de adviseurs gedane suggesties, maar in de veranderingen die het college zelf heeft bedacht en die een verdere marginalisering  van de Raad zal inhouden.

In een nadere toelichting op haar plannen laat het college weten,  dat als de beleidsuitgangspunten die zij voorstelt worden aangenomen, zij over zal gaan tot verkoop van de gemeentelijke eigendommen zonder de de Raad daar verder bij te betrekken.

Het is duidelijk, dit college wil wat meer vrijheid van handelen waar het de aan- en verkoop van vastgoed betreft.

Met het succes van de Uilenbanen en het SMC nog vers in het geheugen, een begrijpelijke wens, die dan ook door een meerderheid van de Raad wel zal worden gesteund.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: