Nestor

Het meeste verrassende aan de Raadsvergadering van afgelopen dinsdag vond ik toch, dat aan het einde van de vergadering bleek dat Rene van der Pluim (GL) de nieuwe nestor van de Raad is geworden.

Handige zet natuurlijk, want ín die functie ben je toch een beetje een steunpillaar van het gezag. Het zal van der Pluijm dan ook niet moeilijk vallen om die functie naar behoren te vervullen.

Het revolutionaire is er bij GroenLinks wel een beetje van af. Men wilde landelijk ook al dolgraag in de regering en lokaal is dat niet anders.

De standaard overweging van van der Pluijm is, dat hij zich veelal aanmeld als laatste spreker, om vervolgens te verklaren dat hij niet alles zal herhalen wat al eerder is gezegd. Een slimme strategie, want zo houdt je iedereen te vriend en je spreekbeurten kort.

Zelfs toen hij een door hem (samen met de CU/SGP) ingediend amendement besprak liet hij al in eerste instantie het college weten dat soep (wat hem betrof) niet zo heet hoefde te worden gegeten als zij werd opgediend.

Het ging hem meer om het gebaar dan om het in het amendement genoemde bedrag liet hij (bij voorbaat) weten en het maken van een gebaar is het college wel toevertrouwd.

Ik heb zijn eerste optreden als nestor, waarin hij Munnik uitzwaaide, dan ook maar niet beluisterd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s