Chaotisch

Gisteravond behandeling van het initiatiefvoorstel  van de SP “Hartenvisie”. Pleitbezorgder Bokhove gaf een toelichting, die (via de radio) niet in alle opzichten duidelijk was te volgen.

Naast algemene waardering voor het werkstuk, bestond er ook grote twijfel over de status van dit  werkstuk. Moest het gezien worden als vervanging van het college voorstel?

Uit de toelichting van Bokhove begreep ik dat hij vond dat er serieus naar het stuk moest worden gekeken, (hetgeen volgens mij door de meeste fracties al was gebeurd) alleen het vervolgtraject was onduidelijk.

Probleem in mijn ogen is, dat beide documenten, “startnotie Hert” en “Hartenvisie” moeilijk te vergelijken zijn.

De startnotitie is een inventarisatie van de vragen die college zichzelf meent te moeten stellen, om te komen tot een Hert-visie. Een echte vergelijking tussen “Harten” en “Hert” is dus pas te maken als de Hert-visie van het college gereed is.

Het lijkt me dus dat de Raad de Hartenvisie voor kennisgeving moet aannemen en zich vervolgens concentreren op de vragen die het college zich meent te moeten stellen op grond van de startnotitie. Daar zit nog al was onzin tussen, waarschijnlijk uitsluitend bedoeld als rechtvaardiging voor het inhuren van externen.

Aan die vragen die het college zich stelt zouden wat vragen die voortvloeien uit de Hart-visie kunnen worden toegevoegd. Immers ook daarin is sprake van zaken die nader onderzoek vereisen.

De opmerking van de inspreker, dat bij het tot stand komen van de Hartenvisie, geen gebruik zou zijn gemaakt van de inbreng van het lokale bedrijfsleven, sprak me niet zo aan.

Al met al een wat chaotisch verlopen bijeenkomst, zonder duidelijke richting, maar als alles meezit, zit ik net op tijd op mijn kampeeradres in Frankrijk om het verdere verloop te kunnen blijven volgen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Chaotisch”

 1. Dit klopt. Zoals ik al aangaf was het initiatiefvoorstel HARTEN-visie eerder bekend dan de startnotitie HERT, die eigenlijk al januari beloofd was maar er toen nog niet lag. Radio, hmmm ja, dat snap ik wel, begin was een presentatie op een scherm. De vragen zijn nu belangrijk, maar omdat het er m.i. veel zijn waar aan gesleuteld moet worden, vraag ik me af of we dat (allemaal) wel voor elkaar krijgen. Ik heb iig. aanvullende vragen klaar liggen.

  Like

  1. Gebeuren er rampen als de startnotie ook voor kennisgeving wordt aangenomen, totdat er een concreet plan voor inhuur wordt voorgelegd.

   Als ik het goed begrepen heb komt informatie daarover pas (mosterd na de maaltijd) als de Raad het krediet heeft goedgekeurd.

   Lijkt me weer zo’n “drommetje”. Als U nu “ja” zegt kunt U later altijd nog “nee” zeggen.

   Maar later komt altijd neer op “eens gegeven blijft gegeven”.

   Like

   1. Waar een ja-nee keuzemogelijkheid bestaat, kan ja-nee gekozen worden. Het is aan degene die “voor” of “tegen” mag zeggen wat hij/zij doet, en waarom hij/zij dat doet.
    Dat is democratie.

    Iemand zou bijvoorbeeld tegen kunnen stemmen omdat hij/zij besloten heeft tegen te stemmen op dagen waarop de zon meer dan 4 uur schijnt, of whatever wat dan ook. Is absurd, maar wie kan in iemands hoofd kijken?
    Ook bangmaakpraatjes houden een keer op een middel te zijn dat werkt. Daar kwam ik zelf achter met het stemmen voor De Nijs of Scholtens.
    Men kon alleen maar De Nijs stemmen, maar dat was niet zo en dat deed ik dan ook niet. Er kan altijd gekozen worden, alleen doet niet iedereen dat (of ook: iedereen dat niet) per definitie immer weder zelfstandig volgens mij.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s