Terug van weggeweest.

Discours

Wie mijn blog met enige regelmaat leest weet, dat ik een website had gebouwd, waarop raadsleden niet alleen onderling, maar ook met de rest van de bevolking in discussie konden gaan over een niet onbelangrijk onderwerp als de aanstaande bezuinigingen.

Die opzet is, tot groot genoegen van W. de Jonge, jammerlijk mislukt.

Er bleek maar één Raadslid bereid om die uitdaging aan te gaan, Stella Quasten, de rest verschool zich achter eigen website, of hulde zich in dodelijk stilzwijgen.

Nu vond ik dat niet zo erg. Onze raadsleden bepalen veel, maar niet alles. Zij behoren (naar mijn opvatting) gezien hun positie leiding te geven aan het publieke debat, maar als ze daar geen zin in hebben, dan wil dat natuurlijk niet zeggen, dat  we ons daar maar bij moeten neerleggen.

Mogelijk zijn er ook anderen die willen meedenken over de toekomst van Enkhuizen en daarin een bijdrage willen leveren. Vandaar dat ik Discours heb omgebouwd en ditmaal heb opengesteld voor “gewone” Enkhuizers, die bereid zijn om hun visie over de toekomst met anderen te delen. En wel op een manier dat anderen daar ook op kunnen reageren.

De eerste die deze uitdaging heeft aangedurfd is Rob Kerkhoven, die een visie op de toekomstige ontwikkelingen van Enkhuizen (met hulp van de SP) heeft geformuleerd.

Ik hoop van ganzen harte dat hij niet de enige blijft. De bedoeling is, dat het op Discours over beleidsvraagstukken gaat. Sportbeleid, Economischbeleid, Seniorenbeleid en wat al dies meer zij.

De werkwijze is simpel. Iedereen die denkt een bijdrage te kunnen leveren op het gebied van beleidsvraagstukken kan redacteur worden op Discours en zijn opvattingen daar op publiceren.

Het voordeel van deze werkwijze is, dat de druk om een bijdrage te leveren verdeelt wordt over een groot aantal redacteuren, terwijl de lezers over een breed spectrum van onderwerpen kan worden geïnformeerd.

Elke redacteur draagt verantwoording voor zijn eigen bijdragen, mijn rol in het geheel blijft beperkt tot het adviseren over de gebruiksmogelijkheden van Discours.

Inmiddels is een button die U rechtstreeks naar Discours voert geplaatst.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Terug van weggeweest.”

      1. maar Pim, ik deed dat toch speciaal voor jou? *plenkt traantje weg*, dan vind ik “de rest verschool zich achter eigen website” erg kort door de bocht.

        Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: