Hartenvisie

In een tweet (hieronder) laat Bokhove weten dat hij de kritiek op het ontbreken van een gedrukte versie van de Hartenvisie onterecht vindt.

Geen idee waar die kritiek vandaan komt, maar als het gaat om collega-raadsleden heeft hij gelijk. Ook de gemeentelijke stukken worden gewoonlijk alleen digitaal aangeboden.

Waar ik me echter wel over verbaas is, dat hij de rest van de bevolking feitelijk negeert. Ze mogen er kennis van nemen, maar op de inhoud reageren is (gelet op de wijze van publiceren) onmogelijk.

Inmiddels is de gemeentelijke startnotitie ook verschenen op de website van de gemeente. Daarin wordt bepleit om voor € 100.000,- een economische visie te laten maken.

Dat is in deze tijd van bezuiniging een vorstelijk bedrag. Bokhove beweert echter, dat dit bedrag niet hoeft worden uitgegeven en dat zijn Hartenvisie een werkbaar document is.

Ik geloof hem graag, maar dan begrijp ik niet helemaal waarom hij een discussie daarover (met de bevolking) uit de weg gaat.

Het college is duidelijk een andere mening toegedaan, anders hadden ze hun voorstel wel ingetrokken.

Enfin de Hartenvisie vindt U hier, en het gemeentelijke werkstukje (kosten € 15.000,-) kunt U hier vinden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Hartenvisie”

  1. Je hebt gelijk. Heb niet meer stilgestaan bij een reactie-mogelijkheid. Komt overigens ook omdat ik al laaiend enthousiast gereageerd heb op het gerucht dat een dergelijke mogelijkheid in de steigers stond 😉
    Overigens kostte de hartenvisie de gemeente 0 euro, bestaat de startnotitie van 15k 7 pagina’s, en bevat de notitie het voorstel, economie voorop, om 100k ex uit te trekken, en dan begin 2012 pas af (eerste pggb’s verlopen dan ook).

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: