Hockey en andere sporten.

Zoals viel te verwachten buitelden de Raadsfracties over elkaar heen om steun te betuigen aan het hockey-initiatief, want laten we eerlijk zijn , voor je het weet wordt je in één adem genoemd met plaatsen als Bloemendaal, Laren en Wassenaar.

Bovendien vind ik dames hockey bijna net zo leuk om ze zien als beach-volleyball, zodat je wethouder Boland niet kunt verwijten dat hij geen smaak heeft.

Alleen de PvdA plaatste wat kanttekeningen bij de plotseling goedgeefse houding van het college en haalde zich daarmee de gram van de gehele coalitie op zijn hals.

In een poging uiting te geven aan zijn verbijstering haalde wethouder Boland zelfs de inspanningen (die hij had geleverd voor de kleedkamers van West-Frisia) van stal.

Ik heb daar wat andere herinneringen aan, maar dat doet verder niet ter zake.

In tweede instantie nam rekel Langbroek het woord en maakte een vage toespeling op vragen die hij eerder had gesteld, maar burgemeester Baas wist onmiddellijk waar het over ging.  (Misschien leest hij wel stiekem dit blog?)

“Je hebt het over jeu de boules neem ik aan”  zei hij, wat door Langbroek werd bevestigd. Wethouder Boland ging er verder wijselijk niet op door.

Nu begrijp ik ook wel dat er meer politieke winst valt te behalen uit het promoten van hockey en beachvolleyball, dan met het promoten van jeu de boules, maar ik wil toch graag een misverstand uit de weg ruimen.

Hoewel de gemeente een financieel argument gebruikte om niet te willen meewerken, heb ik de gemeente nooit om financiële steun gevraagd. Ik heb alleen gevraagd of men een lapje gemeentegrond van circa 15 bij 30 meter ter beschikking wilde stellen. Als men dat niet wil, dan heeft verder praten geen zin en is wat mij betreft de kous af.

Verder heb ik op eigen kosten een website gemaakt, waar uitgebreid viel te lezen wat de bedoeling van één en ander was. De oorspronkelijke website bestaat niet meer, maar de inhoud ervan heb ik gekopieerd en valt hier te lezen. Ik heb alle raadsleden en het college een mail gestuurd om ze op die website te attenderen, er hebben er welgeteld twee gereageerd en daarmee wist ik voldoende.

Het ging om een voorziening van niks, het ging niet over hulpbehoevende ouderen en de gemeente hoefde ook niet voor Sinterklaas te spelen.

In dat soort van omstandigheden ben je volkomen oninteressant voor de gemeente en volstrekt kansloos.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: