Ruim voldoende.

Als in het vorige bericht al opgemerkt, hebben alleen de SP en Lijst Quasten de moeite genomen om een verslag van de bijeenkomst van 8 mei te publiceren. Omdat de tekst in beide gevallen gelijk is, neem ik aan dat het hier om een ambtelijk stuk gaat, dat alle deelnemers is toegezonden.

Het publiceren van een dergelijk stuk kost niet al te veel moeite. Om dat te illustreren heb ik met hulp van een paar muisklikken de inhoud even op Enkhuizers Discours geplaatst, omdat dit in mijn ogen het platform zou moeten zijn waar je dat soort stukken plaatst (als je tenminste wilt proberen een discussie op gang te brengen onder de bevolking).

Voor de zekerheid heb ik ook nog even op het Enkhuizer Peil gekeken of deze samenvatting wellicht ook daar geplaatst was (het ging per slot van rekening om een ambtelijke samenvatting van hetgeen er besproken was), maar  het gaat hier uiteraard om een gemeentelijke website en dan nemen de dingen wat meer tijd in beslag.

Van de 8 partijen in de Raad nemen er dus maar twee de moeite om hun kiezers te informeren. Voor de andere 6 vormen zelfs de paar seconden die zoiets in beslag neemt, kennelijk ook nog te veel moeite. Wanneer die partijen dus roepen dat zij de burger graag willen betrekken bij het bezuinigingsproces en daar zelf 15.000,- euro van ons geld voor over hebben, dan is het goed te beseffen, dat zij daar geen snars van menen en zij er al helemaal  geen behoefte aan hebben om hun kiezers te informeren over de vorderingen die ze maken.

Dat is tot op zekere hoogte te begrijpen. Er is namelijk geen enkele vordering gemaakt. Men keuvelt wat over de eigen proefballonnetjes, maar daar bij blijft het zo’n beetje bij.

Uit het verslag wordt namelijk volstrekt duidelijk, dat er op het gebied van bezuinigingen er nog geen enkel concreet plan is, waarmee je (pakweg) 2 miljoen zou kunnen bezuinigen. Er wordt hier en daar wat gewikt en gewogen, maar getallen worden nauwelijks genoemd.

En als er al getallen genoemd worden, dan blijkt het om zulke geringe bedragen te gaan dat het nauwelijks de moeite waard is om in overweging te nemen.

Dat impliceert, dat tijdens de eerstkomende vergadering van 22 februari de miljoenen over tafel moeten gaan, wil men tenminste in de buurt komen van de taakstelling.

Ik mag toch hopen dat wethouder Franx zijn ambtelijke staf dusdanig heeft geïnstrueerd, dat zij een bezuinigingspakket van tenminste 3 miljoen op tafel zullen leggen.

Daar heeft hij nu ruim een jaar de tijd voor gehad en dat lijkt me ruim voldoende.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Ruim voldoende.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: