Out of the box

Tijdens de discussie over het procesplan ontstond er ook enige verwarring over de diverse deskundigen die zouden worden ingeschakeld.

Dank zij een interventie van wethouder Franx weten we nu wie er met wat wordt bedoeld.

Allereerst zijn er de experts, daarmee worden de ambtenaren mee bedoeld. Volgens Franx heeft de gemeente een voldoende aantal experts in huis.

Daar hebben we tot op dit moment nog niets van gemerkt, maar dat gaat ongetwijfeld veranderen zodra de stuurgroep is ingesteld.

Dan zijn er de deskundigen. Dat zijn mensen uit het bedrijfsleven en het (naar ik aanneem) gemeentelijke  babbelcircuit. Vergadertijgers met wie de gemeente gewoonlijk haar beleidsvoornemens doorneemt.

Kuijsten en Baas verwachten hier veel van, maar ik heb mijn twijfels. Ik kan me niet voorstellen dat de zaadlobby gaat zeggen, “we maken zulke vette winsten, we hoeven dus geen gemeentelijke steun meer en betalen alles zelf wel”.   Zou het seniorenplatvorm werkelijk suggesties gaan doen hoe je kunt bezuinigen op de voorzieningen voor ouderen of denkt men werkelijk dat West-Frisia spontaan zal aanbieden de contributie te verhogen, zodat men in vervolg het onderhoud zelf kan bekostigen.

Leuk vond ik ook de opmerking van Baas, dat er mensen nodig waren die “out of de box” konden denken. Kijk en daar ben ik (al zeg ik het zelf) weer goed in. Alleen denk ik niet dat mijn “out of the box” denken veel bijval zal opleveren.

Zo denk ik bijvoorbeeld dat er makkelijk een kwart minder beleid kan worden geformuleerd, we makkelijk toe kunnen met 2 wethouders en dat we ook best eens kunnen kijken naar de representatie- en andere kosten.

Opvattingen die door het overgrote deel van de bevolking worden gedeeld, maar waarvan de bevoegde instanties altijd zeggen dat het te weinig oplevert.

Dat zal ongetwijfeld waar zijn, maar dat is nog geen reden om het niet te doen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: