Nestor

Tijdens de oudejaarsuitzending van radio Enkhuizen (vanuit de Nieuwe Doelen), kwam Hans Langbroek ook nog even langs.

Mooie gelegenheid om hem te feliciteren met zijn aanstaande positie van Nestor van de Raad en plaatsvervangend burgemeester.

Helaas bevindt hij zich nog steeds in de ontkenningsfase en wil hij van niets weten.

Hij noemde Wijchers en Degens als beter geschikte kandidaten.

Hans lijkt nog steeds niet te beseffen dat hij met zijn unieke opvattingen inzake representativiteit de landelijke pers kan halen en daarmee Enkhuizen “op de kaart” kan zetten.

De combinatie baseballpet en ambtsketting zal PowNews gezwind doen afreizen naar Enkhuizen. Het lijkt me een gering persoonlijk offer om Enkhuizen weer eens landelijke bekendheid te geven en de toeristenstroom (speerpunt van Nieuw Enkhuizen) weer te doen aanzwellen.

Deze kwestie ook nog even kort met burgemeester Baas besproken, maar die verklaarde zich buiten de discussie te willen houden, omdat het hier nu eenmaal om een privilege van de Raad gaat.

Verstandig besluit natuurlijk, waarmee hij nogmaals illustreerde dat zijn bestuurlijke kwaliteiten veel te laag zijn ingeschat door de lezers van dit blog.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

7 gedachten over “Nestor”

 1. Tsssssssssjonge jonge jonge zeg……pfffff.
  Na het verweer van meneer Langbroek, ga ik vast en zeker achter hem en zijn partij staan.
  Welk een ongekende kunst van verbale afweer ontviel mij bij het lezen van zijn reactie. (citaat)” ik heb er alle vertrouwen in dat onze raad een weldenkend mens die in het bezit is van de wijsheid der vele levensjaren zal benoemen”.
  Emotie maakte zich meester van mij bij het lezen van die woorden. Want OOK ik hoop dat zo enorm.
  In het bijzonder de woorden “een weldenkend mens”… deden mij uitbarsten in vreugdetranen.
  Met zijn zelf-inzicht is gelukkig niets mis. Wat een opluchting.
  Uit deze woorden heb ik zo enorm veel geruststelling ontvangen.
  Ik zal wel weer te profetisch zijn wanneer ik voorspel dat meneer Langbroek de titel van Nestor pas accepteert wanneer hijzelf een gereformeerd fossiel is geworden die al met één been in het graf staat.
  Lang leve de toekomst!
  In 2035 krijgen we dan eindelijk ons beloofde NE-programma voor het echie. Het telt pas wanneer ie met een rollator naar de raadsvergadering strompelt.
  Gelukkig ben ik nog maar 40. Ik ga het vast nog meemaken.
  Ik geniet nu al van het vooruitzicht dat ik dan “kukident”-subsidie ga ontvangen.

  Hans je bent in je krachtige jaren. Als je word gekozen draag je die medaille maar, ook als je vind dat een ouder iemand eerst aan de beurt is.
  Ik betaal geen gemeentebelasting voor JOKER. Pak je kans!

  Ik wens je veel succes in je extra aanstelling/hobby, of hoe je het ook zelf wenst te noemen.
  Toy toy toy!

  Like

   1. Op dit soort plattelands-niveau vind ik deze opmerking van Nico weer zo “onkies”. Jokertje van oh oh Cherso vult ten minste mijn schappen bij in de supermarkt. Ware het niet dat ik er niets aan heb. Ik doe thans geen boodschappen in Den Haag?
    Gaat het voor de rest?
    Die @#$%@#! moet gewoon aanvaarden wanneer hij wordt gekozen.
    Regels, zijn regels.

    Like

 2. Volgens mij wordt Jan Baas door de meesten wel op z’n waarde geschat, in ieder geval wel door mij.
  Zelf realiseer ik me heel goed dat ik me in niet één opzicht aan hem kan meten. Hij is ouder dan ik en daarmee dus een stuk wijzer, hij heeft ongelooflijk véél meer politieke en bestuurlijke ervaring dan ik, is intelligenter dan ik op de vlakken die ertoe doen, en heeft duizend maal meer charisma.

  Alleen: ik ben het niet altijd met hem eens. Dat kan, en dat uit ik dan ook gewoon. Daar is politiek voor in een democratie, om op basis van verschillen in inzichten een discussie te kunnen voeren en uit die discussie uiteindelijk iets te laten ontstaan dat goed is voor de gemeenschap.
  Zo zie ik dat althans.

  Like

  1. Hierboven drie items van 1 persoon die qua inhoud, gedegen zinsopbouw en ethiek alleen maar afkomstig kunnen zijn van een wijs man.

   Helaas Hans, je bent hierbij definitief de klos 🙂

   Like

 3. Sodeju! Ik hoopte dat je dit in de waan van de dag alweer vergeten zou zijn! 😦
  Maar gelukkig gaat de raad er over, en heb ik een eigen mening over deze zaak. Dat is trouwens een wèrkelijke mening, niet geschreven naar een door mij gewenste uitkomst toe! Hoe in dit land tegenwoordig naar ouderen gekeken wordt is in mijn ogen gewoon te idioot voor woorden.

  Maar ik heb er alle vertrouwen in dat onze raad een weldenkend mens die in het bezit is van de wijsheid der vele levensjaren zal benoemen. Daarmee recht doend aan het respect dat wij dienen te hebben voor mensen in de levensfase waarin terug gekeken kan worden op een leven vol gebeurtenissen en levensfeiten.

  Like

  1. Over ouderen trouwens: zelf had ik als kind en puber altijd een speciaal gevoel voor de vader van mijn vader, waarnaar ik vernoemd ben, en voor de moeder van mijn moeder.
   Als kind denk je niet na waarom je zoiets voelt, het is er spontaan. Ik denk nog regelmatig aan hen alletwee, met een warm gevoel.

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s