Uitslag fractieleiders

Winnaar

Dat Fijma eerste is geworden in de eindejaars poll over de meest bekwame fractieleider zal voor de meeste geen verrassing zijn. Wel het verschil met nummer twee, Bokhove. Lijkt me reden voor hem om zich zorgen te maken.

Wat Franx is voor Nieuw Enkhuizen is Bokhove voor de SP.  Beide zijn, om verschillende reden, de echte stemmentrekkers voor hun partij, maar hun achterban lijkt minder loyaal dan bijvoorbeeld die van de PvdA en Lijst Quasten.

Stella nam een keurige derde plaats in, wat me een mooie blijk van waardering lijkt voor haar niet aflatende inzet.

De veel lagere waardering voor de overige fractieleiders heeft denk ik vooral te maken met het feit dat mijn blog aanzienlijk minder wordt gelezen door aanhangers van die partijen. Wijchers, die lange tijd met Munnik op de laatste plaats bivakkeerde ist uiteindelijk toch nog wat gestegen dank zij de “last minute support” van zijn aanhangers.

Nogmaals, het gaat hier natuurlijk niet om een representatief onderzoek. Afgaande op de reacties bevinden de meeste lezers zich aan de linker zijde van het politieke spectrum.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

16 gedachten over “Uitslag fractieleiders”

 1. Ik denk dat drie SP-ers regelmatig hier kijken, dhr. Kerkhoven, dhr. Bokhove (die op Niemand stemde) en…..Hans langbroek 😉

  Ik vraag me daarom af wie nou allemaal op me stemden. En welke PvdA-ers op Fijma (maar mss. was het ook wel dhr. Langbroek) 😉

  Ik zou toegaan naar een top 3 van een dwarsdoorsnede van de bevolking (een dominee, een leraar, een ondernemer enz.) voor deze stemming.

  Verder maak ik me geen zorgen, in 2011 nieuwe kansen 😛

  Like

    1. Sjemig de pemig, ik ben helemaal hyper na deze 2 minuten en 49 seconden!!
     Dat terwijl ik net wakker ben, terug uit het land der hersendoden….
     Hoe kom jij ineens zo snel en jong, en ik zo traag en oud?! 😀

     Like

    2. By the way: ook jij een voorspoedig 2011, nog vele uren relaxde Frankrijk, nog pagina’s wrange logartikelen, en een beetje zon in het leven.

     Like

     1. Gaat lukken denken ik, vooral het vooruitzicht dat je straks de Nestor van de Raad wordt en ik daar dan weer over kan schrijven maakt dat 2011 al meteen goed is begonnen. 😉

      Like

     1. Ik was al bang dat het hierop zou gaan uitdraaien. Clip van de Vlaamse Televisie met teringherrie en twee motorisch gehandicapten.

      Vanaf nu alleen nog clips die “IK” leuk vind, de rest wordt rücksichtslos verwijderd.

      Like

      1. Goedzo, lik op stukbeleid! We hebben meer en sterkere handhavers nodig, en dit optreden kan onze soft-politie nog wat van leren!

       Ik hoorde trouwens dat er twee agenten in Enkhuizen gewond zijn geraakt doordat een groep agressieve jongeren ze bekogeld hebben met zwaar vuurwerk. Als dat waar is, vind ik dat niet meer normaal. Die mensen doen gewoon hun werk.
       Iemand iets over gehoord?

       Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s