Sirenen

Het valt te vrezen dat het tussen Hans Langbroek en mij niet meer goed zal komen. Op zijn weblog geeft hij een lesje Griekse mythologie en laat vervolgens weten.

citaat “Moderne Sireneneilanden zijn bijvoorbeeld [deze site] en duidelijk ook [deze site]. Lees ze eens door en kijk in de archieven, zie de opmerkelijke overeenkomsten in methodiek van schrijven, in intentie, in gebruik van de hersenspoelende kracht van de herhaling, in opbouw, in schrijfstijl, in injecteren van langzaam werkend gif in onvoorbereide geesten, in pretentie van vermeende onschuld, in de maskerade van milde spot, en in algehele aard.

Het zijn daadwerkelijk de moderne versies van de eilanden der Sirenen: onschuldig ogend, verlokkelijk en verleidelijk om in mee te gaan, maar uiteindelijk een wereld om mensen heen creërend die donker en slecht is.” einde citaat.

Voort het geval dat U het citaat niet goed begrepen hebt, herhaal ik  de belangrijkste boodschap van Hans nog maar even.

Door dit weblog te lezen wordt U geïnjecteerd  met een langzaam werkend gif.

Vooropgesteld dat U een onvoorbereide geest bent natuurlijk en dat is Langbroek uiteraard niet.

Hij ziet zichzelf  eerder als de Griekse held Odysseus, die zijn volgelingen wijst op de gevaren die lezen van een weblog met zich mee kunnen brengen.

In moest vrijwel onmiddellijk denken aan een ander advies wat ik ooit eens in het handboek van de padvinder had gelezen.

Lord Baden Powell liet daar in weten, dat zelfbevrediging onherroepelijk zou leiden tot blindheid en hersenverweking. Dat laatste scheen nog erger te zijn dan blindheid.

Er stond namelijk een plaatje bij van een jongen in het uniform van een padvinder, maar met de houding van een slapjanus.  Zonder twijfel een slachtoffer van hersenverweking als gevolg van zelfbevrediging, hoewel ik op die leeftijd nog niet begreep waar de opperpadvinder op doelde.

Het is niet ondenkbaar, dat Hans Langbroek het handboek van de padvinder nooit heeft gelezen en dat hij daardoor onbedoeld slachtoffer is geworden van hersenverweking. Dat is een treurig lot, maar vormt tevens een verklaring voor veel van wat hij schrijft.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: