Don Quichot

Mijn twitter account dreigt compleet vast te lopen van wege alle aandacht voor de wegverbinding tussen Apeldoorn en Enkhuizen. Jan wordt inmiddels ook gesteund door raadsleden in Lelystad. Ook vanuit Gran Canaria is hartverwarmend gereageerd

Jan is inmiddels voor het radio 1 journaal geweest en ook te zien geweest voor RTL nieuws en dan zijn we nu nog maar pas halverwege de avond.

De plaatselijke middenstanders bereiden zich voor op een stroom van toeristen uit Apeldoorn nu ook daar het besef doordringt dat in Enkhuizen op zondag de winkels open zijn.

En dan zijn we nog niet eens halverwege.

De internet uitgave Binnenlands Bestuur laat weten;

“Voor wethouder Franx zit zijn promotiecampagne er echter nog niet op. Hij wil ook een fotowedstrijd uitschrijven, en een blog of een website beginnen, met als titel ‘vrienden voor de dijk’. Franx: ‘Ze noemen me niet voor niets de Don Quichot van de Houtribdijk’.”

Overweldigd door emoties welde er spontaan een Haiko (of iets wat daar op lijkt) in me op.

Dijk op de kaart

Jan aan de dijk

Jan van de kaart

http://twitter.com/#!/jfranx/status/5316130214256640

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

18 gedachten over “Don Quichot”

 1. Beste Rob,

  Je moet je zaken wel kunnen scheiden. PR voor de stad is van een andere grootheid als de havenvisie, bruggen, Sloepenhavens of mooie SMC gebouwen.
  Als je altijd alles terug wilt vertalen naar je “eigen” ding voegt dat voor de stad niets toe. Het ontbreken van een havenvisie is een wezenlijk ander ding dan PR. En kijk; Daar is Jan Frankx nu eens lekker heel goed in. En dan moet je hem dat succes niet op een dergelijke manier ontzeggen.
  We hebben als Enkhuizen jarenlang plezier gehad van een landpuntslang, wat minder van tolpoorten en nu weer een beetje van de actie met de dijk. Landelijk nieuws voor een toeristenstad van onze omvang is zeer belangrijk. Hoe vaak zie je Harderwijk of Harlingen met dit soort positief nieuws landelijk langskomen?
  De actie voor de dijk is trouwens niet nieuw, op Texel hebben ze met succes actie gevoerd om de wolk boven Texel weg te krijgen.
  Op Texel regent het nu eenmaal (ook) erg weinig.

  Groet Jan

  Like

  1. Beste Jan,

   In het kader van de satire die altijd van deze site straalt ben ik erg blij dat wij het (taalkundig gezien dan) zo roerend met elkaar eens zijn dat je Jan Franx niet zijn succes mag misgunnen dat hij er zo lekker heel goed in is al jarenlang een havenvisie te laten ontbreken…

   Enneh… het was trouwens een lanSpuntslang (je weet wel; de punt van een lans)

   No offence.

   Regre(e)ts 🙂 Rob

   Like

  1. Beste Jan (van Oostende),

   Mag ik je erop wijzen dat Jan Franx niet altijd “doet waar hij voor betaald wordt”.
   Jan is een uitmuntend politicus omdat hij precies weet waar Abraham de mosterd vandaan haalt, oftewel waar hij makkelijk kan scoren en waar niet…
   En daar is hij errug selectief in; het woordje “willekeur” kruipt bij mij naar boven.

   Ik ben het best wel met je eens dat hij hoe dan ook op deze publicitair handige manier Enkhuizen in the picture weet te krijgen, daar kunnen we de draak mee steken of niet. Maar het is en blijft in mijn ogen (en niét alleen de mijne!) een grof schandaal dat hij, ondanks herhaalde verzoeken van de raad (zijn werkgever notabene!!!), een opdracht om een Havenvisie het daglicht te laten zien zóver, jaaarenlang, voor zich uit heeft geschoven dat er nu (bewust of onbewust) tóch slachtoffers gaan vallen, en wel de eerste (god-betere-het!) rond de komende Kerst.

   Voor die mensen is volgens Jan Franx geen plaats meer in onze haven, terwijl de raad nog beleid moet opstellen inzake Wonen op water en alles wat daarmee te maken heeft.

   Dus om nou te zeggen dat ik een “negatieve klote-reactie” heb geplaatst? Hoe kan je in ’s hemelsnaam Enkhuizen-op-de-kaart willen zetten terwijl je zo schoftig met je EIGEN inwoners (WANT DAT ZIJN WIJ NAMELIJK!) omgaat.

   Moest éven mijn hart luchten…
   Jan (v. O.), vanuit jouw ondernemerschap snap ik jouw reactie, maar dan moet je toch de mijne ook wel enigszins begrijpen.

   Klaar.

   Like

 2. Wat een negatieve klote reacties. Jan Frankx doet waarvoor hij betaald wordt: Enkhuizen op de kaart zetten/houden. Als je met alleen maar een dijk op een weerkaartje landelijk nieuws haalt, doe je het gewoon goed. Mooiere en goedkopere reclame voor de stad Enkhuizen kun je namelijk NIET krijgen. De rest klinkt mij als politieke kinnesinne.

  Like

 3. Wat een negatieve klote reacties. Jan Frankx doet waarvoor hij betaald wordt: Enkhuizen op de kaart zetten/houden. Als je met alleen maar een dijk op een weerkaartje landelijk nieuws haalt, doe je het gewoon goed. Mooiere en goedkopere reclame voor de stad Enkhuizen kun je namelijk miet krijgen. De rest klinkt mij als politieke kinnesinne.

  Like

 4. Het item is zelfs op dit moment het onderwerp van de Tweespraak in Tijd voor Twee op Radio 2. Moet wel zeggen, Jan is wel geslaagd in zijn missie (wat die ook moge zijn)!

  Like

  1. Als ik Lelystad was, zou ik een twitteractie beginnen met “Laat God in Franxrijk met z’n tengels van onze dijk afblijven.

   ’t Wordt daar zo véél te druk; Visioenen doemen op van een recreatie-paviljoen bovenop het Naviduct, een permanente kermis bij Checkpoint Charlie inclusief hoge rad en zeurende kinderen in de file van beide kanten.

   Jan, wél even aan de Flevo-bel trekken wanneer die dijk nou eens vierbaans wordt met al die toevloed van consumenten-in-spee. Anders sta je met lege handen.

   Like

 5. En als ik er even langer over nadenk. Wat is het nut of doel van deze actie? Toch weer het gevoel niet voor vol aangezien te worden? Verder kan ik geen gegronde motivatie bedenken. Jan moet strijden voor Enkhuizen en haar inwoners en die weten echt wel dat ze niet over Joure of Amsterdam naar Lelystad moeten. Toch?

  Like

  1. Er gaat volgens mij nog geen veerboot naar Lelystad.

   Grapje, dan maar met de bus. Bus…?

   Als Jantje zich dáár nou eens druk over maakte, i.p.v. “scoren op de buis”.

   O nee, alweer fout; Verkeer heeft-ie nix meer mee te maken, na de coup van 3 maart. Is afgeschoven naar Klaas Kok (iets met dossier parkeren, geloof ik).

   Maar… waar bemoeit Jan zich dan eigenlijk mee? En vooral: willen wij Apeldoorn wel over de vloer.

   Like

 6. Jan had wat mij betreft mogen wachten met zijn actie tot de N23 gerealiseerd zou zijn. Zo’n pretje is de N302 niet in de ochtend of avondspits. En dan trek je met zo’n oproep nog meer verkeer aan???

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: