Kip zonder kop

Op zijn weblog schrijft Hans Langbroek een lofzang over Femke Halsema.

Om haar glorieuze status nog beter te doen uitkomen moeten andere linkse politieke partijen het ontgelden.

Terwijl hij eerder dit jaar nog solliciteerde naar een landelijk lidmaatschap van de SP, laat hij nu weten, dat deze partij aan het “fossiliseren” is. Niets veranderlijker dan de mens zullen we maar zeggen.

Over de PvdA natuurlijk ook weinig goeds. Hij spreekt van een visieloze en ideologisch lege partij.

Een grappig verwijt van iemand die zijn politieke werk doet vanuit een partij (Nieuw Enkhuizen) die er prat opgaat geen ideologische bagage te hebben en die haar visie ontleent aan een (vlak voor de verkiezingen) gehouden enquête onder de bevolking.

U vraagt, wij draaien politiek dus.

Allemaal tot daar aan toe natuurlijk, maar vervolgens schakelt hij nog even een tandje hoger en laat hij ons weten, dat de sociaal-democraten het christendom de afgelopen 40 jaar “finaal hebben afgebrand, belachelijk gemaakt en de grond in hebben getrapt”.

Nu voel ik me niet geroepen om de sociaal-democratie (in mijn ogen de seculiere versie van de christen-democratie) te verdedigen, maar er moet me toch iets van het hart.

Voorzitter van het oprichtingscongres van de PvdA was Willem Bannink, predikant.

Belangrijke PvdA coryfeeën als de Uyl en Pronk waren van gereformeerde huize en hebben hun afkomst nooit verloochend. Als Langbroek beweert, dat de sociaal-democraten het christendom “finaal hebben afgebrand en de grond in hebben getrapt”, dan zou hij daar toch (op zijn minst) enig bewijs voor moeten leveren. Dat doet hij niet.

Verder geen probleem natuurlijk. Mensen die kakelen als een kip zonder kop hebben ook recht op een volksvertegenwoordiger en Hans Langbroek vervult die taak naar behoren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

10 gedachten over “Kip zonder kop”

  1. We zijn niet van slag.
   De datum onder het bericht vermeld november 2010. Dat is de datum waarop het werd geplaatst. Kennelijk heeft iemand het uit het archief opgedoken. Er zijn wel meer berichten in het archief die een glimlach bij me te weeg brengen

   Like

 1. Beste Pim,
  je eindigt je reactie met; er zijn belangrijker zaken die aan de orde dienen te worden gesteld, zoals de dijk Enkhuizen- Lelystad. Maar dat doen we toch niet hier onder de titel KIP ZONDER KOP?
  Alhoewel
  groet Roel

  Like

 2. Pim.
  Esoterie duidt in essentie op kennis slechts voor ingewijden
  Ik heb het even opgezocht.
  Net als naar Hans kijk ik ook anders naar jou.
  Vind je wel een lieve jongen.
  Dit ongetwijfeld in tegenstelling tot anderen.
  Ik bedoel maar Je ziet een boom, jij vindt hem lelijk terwijl ik de schoonheid ontdek.
  Even de puntjes op de I.
  Ik schreef: Dit nadat Jan Franx te kennen heeft gegeven dat Nieuw Enkhuizen zichzelf opheft. Nergens valt op te maken dat ik dat aan Jan Franx toeschrijf.
  Dus de vergelijking met Wilders gaat niet op.
  Tenzij jij weer informatie hebt dat de Nieuw Enkhuizen partijstruktuur op dezelfde leest is geschoeid als die van de PVV hetgeen ik ernstig in twijfel trek.
  groet, Roel.

  Like

  1. Roel,
   Ik heb tot dusver nergens gelezen dat een vergadering van leden van NE heeft besloten om zichzelf op te heffen in geval er een gemeentelijke herindeling zou plaatsvinden.
   Als Jan Franx (bewierookt leider van NE) dus nu al WEET dat dit zal gaan gebeuren, dan doen de opvattingen van de overige partijleden kennelijk niet ter zake.
   Net als de partijstructuur waarover men denkt te beschikken.
   De combinatie van bewierookt leider en een nieuwe partij heeft in mijn ogen veel weg van de succesformule die door Wilders is toegepast.
   Maar genoeg hierover, er zijn belangrijker zaken die aan de orde dienen te worden gesteld, zoals de dijk Enkhuizen- Lelystad.

   Like

 3. Roel,
  Begint een beetje esoterisch te worden allemaal. Als we samen naar een boom kijken ga ik er vanuit dat we alle twee ook een boom zien.

  Als Hans schrijft, dat de sociaal-democraten het christendom “finaal hebben afgebrand en de grond in hebben getrapt”. Dan neem ik aan de we beiden hetzelfde lezen.

  Ik heb op jouw aanbeveling nog even gekeken of hij tussen de regels wellicht iets anders beweerde, maar ook daar niets kunnen ontdekken. Overigens was zijn bewering in lijn met eerdere beweringen over fascistische opvattingen binnen de PvdA, waarvoor hij (terecht) zijn verontschuldigingen heeft aangeboden.

  Grappig te horen dat Jan Franx eigenhandig New Enkhuizen zal opheffen als er een herindeling komt. Begin er op te lijken dat Franx dezelfde succesformule hanteert als Geert Wilders.

  Like

 4. En nu?
  nog niet eens zolang geleden zou ik hebben gedacht; even naar de site van Hans om te kjken wat hij werkelijk bedoeld. Bij Hans staat namelijk veel TUSSEN de regels.
  Heb toch maar niet gekeken. zijn laatste update was overigens op de 14de. Verbazingwekkend is wel dat er hier nog geen reactie op het prachtige stukje prietpraat binnen was gekomen Zijn de politieke dieren inderdaad lief voor elkaar aan het worden? hebben ze een reactieverbod?
  zijn er gedragscodes afgesproken? Of dachten ze laat maar lullen die Langbroek ?
  kan je die gevolgtrekking dan ook maken voor bovenstaande Prietpraat?
  Kortom ik begeef mij straks te ruste met veel vragen! Dat is niet goed, lig ik de hele nacht weer te draaien.
  zij die proberen te gaan slapen groeten u.
  tot prietpraat.

  Like

  1. Roel, ik heb voor de zekerheid toch nog even tussen de regels gezocht naar hetgeen hij mogelijk bedoelde, maar helaas niets gevonden.

   Bovendien laat hij zijn licht inmiddels schijnen over een nieuw onderwerp, religie.

   Daarover merkt hij op “Religie is de leverancier van alles waar een samenleving voor kan staan, politiek legt slechts diversiteit in prioritering aan van wat religie de samenleving geeft”.

   Ben nog even sprakeloos, maar daar kom ik nog op terug.

   Like

   1. Pim,
    als wij samen naar een boom staan te kijken zien wij verschillen. ondanks dat die boom gewoon een boom is.
    Dit gegeven doortrekkend zie je die verschillen ook in mensen.
    Ik kijk dus anders naar Hans dan jij.
    ik ben gek op Hans, maar ook op Enkhuizen.
    of die combinatie samengaat is een open vraag
    Verder gaan er in het circuit geruchten over een nieuwe politieke partij in oprichting, genaamd GEK OP ENKHUIZEN.
    Dit nadat Jan Franx te kennen heeft gegeven dat Nieuw Enkhuizen zichzelf opheft als er een samenvoeging met buurgemeenten komt. Nou ben ik ook een grunniger net als onze commissaris van de keunnigin en wait zeker dat die soamnvoeging deurgoit anders had hij nooit een weddnschap om twei pakkies van de weduwe met mie afslootn dat dat binnen drei joar goat speuln.
    Dus Langbroek tegen die tijd partijloos sluit zich desgevraagd ongetwijfeld bij die nieuwe partij aan.
    Gek op Enkhuizen! een partij voor andersdenkenden.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: