Autoluw

Het was een en al pais en vree tijdens de raadsvergadering gisteren, waarin de begroting voor 2011 werd vastgesteld. Unaniem nog wel.

Lofprijzingen over en weer. Kortom een en al gezelligheid, zodat je afvraagt, waar hebben ze zich (in het College Uitvoerings Programma onder punt 16) zo druk over gemaakt.

Punt 16 gaat over een speciale opdracht aan de burgemeester en griffier om de verhoudingen tussen Raad en College te verbeteren.

Geen klachten dus, al hoop ik wel dat wethouders Franx tijdens de komende vergaderingen een alternatief weet te vinden voor het werkwoord triggeren.

Zelfs tijd voor reflectie. Wat bedoelen we eigenlijk met autoluw?

Goede vraag, met autoluw als argument zijn in middels tonnen uitgegeven aan maatregelen. Terwijl eigenlijk niemand precies weet wat het begrip inhoud.

Mooie taak voor de partijen zelf. Ze hebben allemaal een website als ze daar nu eens zouden uitleggen wat ze met autoluw bedoelen, dan zouden we allemaal een stuk wijzer zijn en hoeven we ook geen externe deskundigen meer te raadplegen m.b.t. voorstellen over hoe de binnenstad “autoluw” kan worden gemaakt.

Ik begrijp dat de bewoners van de binnenstad dat erg prettig vinden, maar misschien kan iemand ze uitleggen, dat als je in een autoluwe omgeving wilt wonen, je beter naar de buitenwijken kunt verhuizen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: