Koopjes

Het prachtige nazomer weer dat we bij onze terugkeer in Nederland aantroffen was niet direct een stimulans om maar weer eens te gaan schrijven.

Ook de onderwerpen die de Raad in oktober behandelde waren niet echt uitnodigend. Een beleidsnota  die waarschijnlijk nu al onderin een lade ligt en de koopzondagen.

Ik zit niet echt te wachten op de invoering van koopzondagen, maar misgun de ander zijn pleziertjes niet. Maar dat openstelling op zondag het toerisme zal bevorderen wens ik betwijfelen.

Op zondag zijn in Frankrijk de bakkers open, maar dat feit speelt geen enkele rol in de vraag of ik daar wel of niet op vakantie ga.

In Duitsland waren vroeger op 3 van de 4 zaterdagmiddagen van de maand de winkels dicht, maar het heeft me nooit belet om daar naar toe te gaan.

Kortom ik begrijp best dat er mensen zijn die zich op zondag vervelen en dan willen “winkelen” maar mij spreekt het niet zo aan.

Dat zich een massale stroom toeristen zich richting Enkhuizen zal begeven, omdat hier de Blokker en Expert open zijn lijkt me te berusten op “wishfull” thinking.

Maar misschien hebben VVD/D’66, PvdA,NE en LQ wel gelijk en komen er tal van nieuwe zaken (die anders niet gekomen zouden zijn) omdat ze hier zondags open mogen. We zullen het zien.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Koopjes”

  1. Ondanks de verruiming van de winkeltijden wordt het fenomeen ‘winkels’ met uitsterven bedreigd door de gestage en niet te stuiten opkomst van het online winkelen. Gelukkig….
    Je kunt online 24 uur per dag winkelen en hebt bovendien een gevarieerdere en bredere keuze dan welke winkel dan ook en nooit iets te maken met chagrijnig personeel!!
    Wel jammer trouwens dat er blijkbaar geen rustmoment meer is in een historische plaats als Enkhuizen.

    Like

  2. Ik vraag het me ook af, maar het doet er eigenlijk niet toe. VVD/D66 gaf zelf in haar voorstel al aan dat de Wet verbiedt om koopzondagen te maken om toeristen te trekken; de toeristen moeten er al zijn en dan mogen als “service” de winkels open, zg. “autonome toerisme”.

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s