Dooie Mussen

Tijdens de raadsvergadering over het SMC werd door GroenLinks een amendement ingediend.

De inhoud ervan was pas de middag voor de raadsvergadering geformuleerd en werd tijdens de vergadering uitgereikt. Volgens de door v.d. Pluim gegeven toelichting kwam het op volgende neer.

Er schijnt een wettelijke grondslag te zijn die je dwingt om groen (dat je door bouwactiviteiten vernietigd) elders te compenseren.

Het revolutionaire idee van GroenLink was nu dat een onafhankelijke deskundige de waarde van het groen in de Vijzeltuin zou vaststellen en dat ter waarde van dat bedrag elders een nieuwe groenvoorziening zou worden gerealiseerd.

Nu denk ik niet, dat de vernietiging van groen in de binnenstad gecompenseerd kan worden door de aanleg van een plantsoentje in Kadijken Noord.

Wil je de groenbalans van de binnenstad in evenwicht houden, dan zou je op zijn minst moeten bepleiten dat de ruimte die Nicolaas in de Vijzeltuin in beslag neemt, in de Doelenstraat opgeeft en het groen daar wordt gecompenseerd.

Per slot van rekening gaat het om een verhuizing van deze vorm van zorg.

Dat groencompensatie in de binnenstad (op de financiële gronden) nooit zal gebeuren weet ik ook wel, maar het is toch het minst wat een getuigenispartij als GroenLinks zou kunnen bepleiten.

Ik kan het niet bewijzen en de betrokkenen zullen het ten stelligste ontkennen, maar het voorstel van GroenLinks heeft wel alle stijlkenmerken van een Boland compromis.

Even denk je er toch nog een half ei uitgesleept te hebben, maar bij nadere beschouwing blijkt het toch weer een lege dop te zijn.

Gewoon een ideetje van Boland, dat door klein duimpje van de coalitiepartijen mag worden gepresenteerd en vervolgens enthousiast door het college wordt omarmd, omdat er verder toch geen consequenties aan vastkleven.

V.d. Pluim eindigt zijn betoog met de opmerking dat “iedereen die enig benul heeft van politiek weet hoe het verder gaat”.

Zonder te willen beweren dat ik enig benul van politiek heb, denk ik inderdaad te weten hoe het verder zal gaan. GroenLink zal ons gedurende de gehele raadsperiode blijven proberen ons te verblijden met dooie mussen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Dooie Mussen”

 1. Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. GroenLinks is goed bezig vind ik.
  De partij is samen met de Partij voor de Dieren één van de twee enigen die werkelijk het rentmeesterschap over de aarde dat de mens heeft onder des mensens aandacht blijft houden. Als dat niet gebeurt vernaggelen we met z’n allen onze enige woonstede in het heelal om elk jaar een ander mobieltje te kunnen kopen.

  Like

   1. Daar mis ik doorgaans nog wel eens een deel van wegens zondagsslaperij en tergend langzaam wakker worden. De laatste vergeten boodschappen nog even om de hoek (= voor mij Appie Heijn) halen, koffie zetten, de nieuwssites lezen die ik op mijn eigen site op een rijtje gezet heb, en traag doch zeker tot leven komen.
    Daarna m’n tweewekelijkse radiobezigheden, sociale zondagscontacten onderhouden, even bellen en smssen met m’n nieuwste touchscreentelefoon (over 9 maanden krijg ik weer een nieuwe van KPN… 😉 ) en dan koken voor geërfd/geproduceerd nageslacht.
    De doorsnee gewone man-zondag, behalve uiteraard als we ergens heengaan dat leuk of interessant is. Een zomerevenementje of zo, of iets kinder/volwassenen-educatiefs. Beetje wat jij ’s zomers doet: beetje boulen, wijntje erbij, prettig/sloom rondkijken, praatje maken, en gewoon bestaan. Tot nader order blijft dat ook maar doorgaan inderdaad.
    Die maandagen erna ook trouwens…

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s