Benul

Bijna twee jaar schrijf ik over de Enkhuizer gemeentepolitiek.

Daarbij viel ik al meteen met mijn neus in de boter vanwege het gesjacher rond de aankoop van de Uilenbanen.

Toen al werd de raad om de tuin geleid waar het ging om de presentatie van de feiten.

Het is er, bij de behandeling van het SMC dossier niet beter op geworden, zodat je mag vaststellen dat het hier niet om incident, maar om een structureel probleem gaat.

Wethouder Boland beroept zich er met graagte op, dat hij bevoegd is tot het nemen van bepaalde beslissingen.

De meerderheid van de Raad verzuimt echter (keer op keer) na te gaan of het gebruik van zijn bevoegdheid in het belang van de gemeente is.

Zo laat zich moeilijk beargumenteren welk gemeentelijk belang er gediend was bij het (veertien dagen voor de verkiezingen) sluiten van een overeenkomst met projectontwikkelaar de Nijs, waarin geregeld werd dat de Nijs een vergoeding zou ontvangen in geval het project Vijzeltuin door de nieuwe raad worden afgeblazen.

Gisteravond namen 7 van de 17 raadsleden het moedige besluit om wethouder Boland formeel mee te delen dat hij niet langer mocht rekenen hun vertrouwen.

Hoewel woordvoerder Fijma die conclusie onderbouwde met inhoudelijke argumenten, werd daar door de overige 10 raadsleden nauwelijks aandacht aan besteed.

Voor hen geldt klaarblijkelijk nog steeds, dat het bij raadsvergaderingen niet om een inhoudelijke zaken gaat, maar om een gezellig samenzijn, waarbij je één keer per maand wat babbelt over kwesties (waar je verder ook geen benul van hebt)om vervolgens ergens gezellig voor te stemmen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Benul”

 1. Dat structurele is mij reeds langer bekend vanwege niet nader te noemen zaken , echter zou ik dat structurele willen benoemen als Chronisch en ik kreeg dan ook even het idee dat ik gisteravond al in een huiskamer zat van één van de PG ( psychogeriatrische ) woningen .

  Dhr Bokhoven was de behandelend Geriater ( arts ) en is mijns inziens de enige geweest die gedacht heeft : Bitter in de mond maakt het hart gezond , of anders gezegd : Zeggen waar het op staat .

  Zouden de voorstemmers zo persistent zijn vanwege hun Chronische aandoeningen om op die manier zelf een plaatsje te bemachtigen in één van die PG woningen ?

  Misschien is het beter om het Stadskantoor om te bouwen tot een psychogeriatrisch centrum . Dan kunnen ze van het Snouck van Loosen Ziekenhuis een mooi stadskantoor maken met een prachtige binnentuin en staat de Judas boom direct op de goede plek . Misschien krijgt hij dan wel de naam De Boland boom !

  Like

 2. Ach ja zo gaat dat he .In het wazige beeld wat neergezet is door het college zijn er gewoon fracties die het er niet toe doet NE. Geen dossierkennis CDA.Een motie over een boom 4jaar na dato GL. Van deze partij word verwacht de groene slingers op te hangen en heeft gister goed naar de landelijke woordvoerster geluisterd. Met die verstande dat het Groen Links nu ook gegund is om mensen te schofferen.(geen ervaring). En nu … o ja De Drommedaris dat gaan we beter doen is beloofd.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: