Links/Rechts

Omdat er hier ook wat buien voorbij trokken heb ik toch maar even de moeite genomen om het coalitie-akkoord tussen SP/PvdA/LQ/GL en CDA (vluchtig) door te nemen.

Voor zover ik kon nagaan staan er geen revolutionaire dingen in en komt het eigenlijk neer op een voorzetting van het beleid van de voorgaande coalitie met hier en daar een wat andere accenten.

Je zou je dus kunnen afvragen, of je op basis van zulke geringe veranderingen twee wethouders jarenlang wachtgeld moet gaan betalen, wat de belastingbetaler minstens € 150.000,- per jaar zou gaan kosten.

Voor dat geld kun je dan net zo goed een externe bureau in huren dat je verteld wat je moet doen. Of nog beter, zelf bedenken wat je wilt.

Dat is natuurlijk de tragiek van onze gemeentelijke politiek, waarbij links en rechts zoveel moeite doen om het met elkaar eens te zijn, dat we wel elke 4 jaar mogen stemmen, maar daarbij nooit iets te kiezen hebben.

Jammer voor Bokhove en Fijma natuurlijk, maar zolang hun wensen en verlangens zo dicht aansluiten bij die van VVD, NE en het CDA, zijn we goedkoper uit als die clubs zich ook gewoon met de uitvoering belasten.

Daarmee besparen we ons zoveel geld dat we makkelijk wat speelveldjes in de wijken kunnen aanleggen.

Het moet voor Fijma en Bokhove een mooie gedachte zijn, dat door hun onbaatzuchgtig gedrag er overal wipkippen geplaatst kunnen worden en (wie weet) misschien zelfs veldje aangelegd kan worden waar je met meer dan 20 mensen jeu de boules kunt spelen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

4 gedachten over “Links/Rechts”

 1. Wij burgers wachten benieuwd en enigszins ongeduldig af wanneer het de politiek belieft ons weer te gaan besturen…
  😦

  Like

 2. Er zit wel degelijk een heel groot verschil tussen het ‘SPakkoord’ en de wensen/verlangens en bovenal prioriteiten van het oude college dat een doorstart probeert te forceren.Dit wordt maar al te goed duidelijk in het conceptakkoord dat door de VVD/D66 in elkaar is gezet en waaruit ik uit beleefdheid niets zal openbaren.

  Als het werkelijk zo dicht bij elkaar ligt,zijn er een aantal vragen te beantwoorden.
  1. Waarom wilde VVD/D66 dan persé NE erbij ipv PvdA,CU? Het ligt immers allemaal onder één deken te broeien.

  2.Waarom trok het CDA zich op het allerlaatste moment terug? Ging het om de inhoud? Nee, het ging om 1 poppetje dat niet gewenst is inder de deken in de bedstee.

  Kortom:Er is wel degelijk een verschil in wensen tussen oud en ‘nieuw’. Dat dit een voortzetting zou betekenen is nmm net zo min waar als het bestaan van de paashaas.

  Wipkippen zijn wel errug jaren 90:-)

  Like

 3. Een typische kortetermijn visie: over drie jaar krijgt 1 van de wethouders recht op wachtgeld tot de pensioengerechtigde leeftijd. Dat is zeker 10 jaar itt. de 6 die het de gemeente nu zou kosten.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: