Leuke tijden

Het nieuws bereikt ons hier met enige vertraging, maar ik begrijp dat het CDA op het laatste moment heeft besloten om toch niet deel te nemen aan een door links gedomineerde coalitie.

Een begrijpelijke beslissing. Het CDA fungeert nu eenmaal liever als het sociale geweten van een rechtse coalitie dan als rechts component in een linkse coalitie.

Daarin verschilt ze nauwelijks van de PvdA, die ook liever op de linker flank van een rechtse coalitie opereert, dan op de rechter flank van een linkse coalitie.

Landelijk zal dat straks ook weer het nodige gedoe opleveren, maar wat Enkhuizen betreft zijn de zaken in ieder geval duidelijk geworden.

Het heeft wat tijd gekost, maar dat hoort nu eenmaal bij onze politieke folklore waarbij het een goede gewoonte is dat  iedereen (na de verkiezingen) verklaard het met iedereen te willen doen.

Na wat heen en weer geroep over de inhoud, gaat het uiteindelijk gewoon weer over het vertrouwen in de poppetjes en de functies die er verdeeld moeten worden.

De SP valt in dit opzicht niets te verwijten, men heeft het spel volgens de regels gespeeld. Dat dit niet tot een links geleide meerderheid heeft geleid lag in de lijn der verwachting.

De grote winst lijkt me, dat de SP er in geslaagd is om de eenheid van links te bewaren en niet is bezweken is voor de verleidingen van een wethouderszetel.

Een linkse minderheidscoalitie lijkt me in stadium een te groot risico, omdat het gevaar niet denkbeeldig is dat men de financiële positie van Enkhuizen rooskleuriger heeft voorgesteld dan ze in werkelijkheid is.

Ook rond het SMC dossier bestaan er nog talloze vraagtekens. Daarom, laat de oude coalitie nog maar even doormodderen.

Als ze op sociaal gebied gekke dingen willen doen, dan moeten ze ook de CU nog overtuigen en dat is ook geen simpele opgave. Bovendien als Franx weer wethouder wordt, komt Langbroek  in zijn plaats en wat je ook van hem vindt, hij knikt niet op alles ja.

Kortom het worden leuke tijden.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Leuke tijden”

  1. Tsja leuke tijden het is maar hoe je het ziet of leest.
    Dat het niet meer om het belang van EH gaat is wel duidelijk.De poppetjes proberen hun plaats vast te houden en door te (be)sturen.Ik ben in ieder geval blij dat we in EH de CU/SGP hebben die op verantwoorde wijze vinger aan de pols hebben gehouden.
    Als Mevr. Kuijsten zorgt dat ze deze lijn voortzet voorzie ik voor de oude hap nog een leuke verrassing.
    Wie is er bereid plaats te maken voor……..?

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: