Volle kracht.

Vanaf het moment dat ik met Prietpraat begon was Christian Bokhove een trouwe reageerder op de stukjes die ik schreef.

In het voorportaal van de macht is zijn bewegingsvrijheid natuurlijk beperkt, maar gelukkig hebben ze bij de SP ook Rob Kerkhoven achter de hand, die de ondankbare taak op zich genomen heeft om me kritisch te begeleiden.

Zo raad hij me aan om alle beschikbare stukken maar eens te lezen voordat ik het waag met een suggestie te komen voor (wat hij beschouwd) als de minst stabiele coalitie (NE, PvdA, SP en VVD) die ik zelf liefdevol omschrijf als “de zonnesteek variant.”

Nu begrijp ik ook wel dat je met fysiek geweld moet dreigen wil je die variant realiseren, maar na 6 weken praten lijkt me dat een reële optie. Tenminste, als je de opmerkingen serieus neemt dat er wordt gestreefd naar een college dat een weerspiegeling is van hetgeen er de binnen de raad aan opvattingen leeft. Nu neem ik de opmerkingen van politici zelden serieus, maar in deze noodsituatie wilde ik wel een uitzondering maken.

Aan zijn suggestie de onderliggende stukken te bestuderen geef ik pas gehoor als zich hier een weersomslag voordoet die de temperaturen doet dalen beneden de 20 graden. Ook kom ik niet terug. Ik acht ze bij de VVD slim genoeg om zelf bedenken dat ze alleen maar hoeven te wachten dat de SP de handdoek in de ring gooit.

Ze hoeven dan alleen nog maar bij NE langs te gaan met het romp-akkoord dat ze samen met het CDA met de SP hebben gesloten. Franx zal daar niet lang over hoeven nadenken, maar zal uiteraard wel een voorbehoud maken voor het geval de economische situatie slechter is dan in het akkoord wordt aangenomen.

Omdat dit vrijwel zeker het geval zal zijn, verplicht het akkoord in werkelijkheid tot niets, omdat alles weer op losse schroeven komt te staan als de omstandigheden tegen zitten.

Vanwege de salarisgevolgen voor de zittende wethouders, denk ik niet dat de SP alsnog wordt uitgenodigd voor een toetreding tot het oude college. Gedoogsteun van de CU ligt meer voor de hand.

Die zal dat, vanwege de invloed die de SP heeft gehad op de inhoud van het romp-akkoord, niet met goed fatsoen kunnen weigeren, waarna er eindelijk weer eens met volle kracht bestuurd kan worden

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

3 gedachten over “Volle kracht.”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: