Langbroek rules

Een aardige consequentie van de verkiezingsuitslag is natuurlijk dat als de oude coalitie in ere wordt hersteld, Hans Langbroek de beslissende stem heeft voor de komende 4 jaar.

Immers Franx gaat weer in het college en Hans neemt zijn plaats in. Misschien dat zijn mislukte vrijage met de landelijke SP (eerder dit jaar) wat kwaad bloed heeft gezet, maar ook daarvoor zag hij zichzelf als aanhanger van GroenLinks en ziet hij zichzelf toch als linkse luis in de rechtse pels van Nieuw Enkhuizen.

De oude coalitie beschikt over 9 zetels, de oppositie heeft er 8, dus Hans bepaalt uiteindelijk het lot van de coalitie.

Nog meer reden om de coalitiebesprekingen met spanning te volgen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

2 gedachten over “Langbroek rules”

 1. Ben alweer GroenLinks-lid hoor. De “verloren zoon”, zoals ze dat in sommige kringen wel plachten te noemen.
  Ik ben dus ongeveer een maand of 4 geen lid geweest, en dat was hoofdzakelijk doordat ik uit die kringen ietwat dwingend het verzoek kreeg om hun in mijn ogen totaal onzinnige en kant noch wal rakende CO2-standpunt te verdedigen.
  Aangezien ik niets verdedig waar ik helemaal niet achter sta én ook niet kunstmatig achter kan staan, dacht ik gewoon “Bekijk het effies zeg!”, en donderde op.

  Maar in die paar maanden zijn er allerlei nieuwsberichten de wereld ingemarcheerd die steeds meer mijn gelijk, dat ik meer uit kringen van geologie en astronomie haal, bevestigen. De CO2-religieuzen worden dan ook steeds stiller, men hoort hen nauwelijks nog.
  Het enige dat je nog merkt van die praktisch weerlegde onzin zijn hoge prijzen van producten die producenten doorberekenen naar consumenten vanuit de roofzuchtige CO2-emissierechten die ze moeten betalen aan nooit genoeg hebbende overheden. Vooral vanuit zichzelf links-benoemende vormen van linksdenkende overheden fanatiek bedreven.

  Daarnaast heb ik ook enige moeite met het tandeloos maar aanvaarden door GroenLinks dat een nieuwbakken geïmmigreerd geloof zichzelf zomaar allerlei rechten toeëigent die andere geloven nauwelijks tot niet hebben of zouden durven te claimen.
  Een religie die zichzelf duidelijk vereenzelvigt met een politiek systeem, en dat is wat anders dan politiek bedrijven vanuit geloofswaarden, zie ik als zeer bedreigend voor vrijheid van godsdienst, denken, meningsuiting etc. Sowieso heb ik enorme moeite met collectivistische opleggerij van gedachten en wat “goed” en “slecht” zou zijn.
  Ik maak zelf wel uit hoe ik daar over denk, ongeacht de gevolgen daarvan.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s