Debat

Afgelopen maandag leuk debat gevolgd op radio Enkhuizen. Het ging tussen de dames Munnik (VVD) en Quasten (LQ) en werd in de wandelgangen oneerbiedig de battle of the bitches genoemd.

De bekende standpunten uiteraard, maar de dames hadden er zin in. De twee mannelijke presentatoren konden er nauwelijks tussenkomen. Was ook niet nodig, want de dames hielden er zelf de gang wel in.

De aangekondigde muziek verviel, want ze bleken niet te stoppen.

Tijdens het laatste half uur probeerde presentator Jan de Jong (nauwelijks hoorbaar op de achtergrond) nog iets aan de orde te stellen. Volstrekt overbodig, want de dames hadden voldoende eigen materiaal.

Kortom een uiterst plezierige chaos die voor herhaling vatbaar is.

Ik kende de beide dames alleen van de radioverslagen van de raadsvergaderingen, waar de zaken wat stroever verlopen, maar in deze setting kwamen ze beiden veel beter tot hun recht.

In ieder geval beter te pruimen dat de wat formele en stroeve conversaties van hun mannelijke voorgangers.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

9 gedachten over “Debat”

 1. Toch nog opnames gevonden? “Afgelopen maandag het debat tussen Bokhove en Visser gemist op radio Enkhuizen. Jammer, ook al omdat de uitzending niet wordt herhaalt.”

  Like

   1. Ik vond PdM en SQ de beste aflvering verzorgen. Van mezelf kan ik niet beoordelen. Ik weet alleen dat Jur Visser zich meer roerde dan in de raadszaal.

    Like

 2. Ik vond het slecht. Ik heb alleen de Munnik horen brullen,een uur en 15 minuten.Jan de Jong was een slechte gespreksleider.Ik had het opgenomen om later terug te horen.Zonde van de gb’s. Wat me heel erg opviel was een de Jong die bevooroordeeld was. Mvr Quasten was maar 15 minuten te horen, en als ik dan lees op twitter dat ze evenveel spreektijd zouden krijgen, stink er hier wel iets.

  Ik weet niet naar welke radio uitzending U heeft zitten luisteren !!!

  Like

  1. Dezelfde als waar U naar geluisterd heb waarschijnlijk. Niet met een stopwatch uiteraard en ik had ook niet de indruk dat Stella zich de kaas van het brood liet eten, maar goed als U dat wel vindt, ieder zijn mening.
   Die GB kun je overigens gewoon wissen en opnieuw gebruiken, niks zonde dus.

   Like

 3. Ben blij dat je er meer van genoten hebt dan bij de voorgaande debatten.We hebben ons best gedaan:-) al was ik zelfniet tevreden over het debat, maar dat heb je wel op het blauwe vogeltje mediun gelezen.

  Ook gehoord dat mensen het verbale geweld (en vooral het volume) gewoon niet trokken en de uitzending hebben uitgezet,wat ik me ook kon indenken.
  De heren van RE hadden moeite met ons.

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: