Knollen voor citroenen

Het hieronder genoemde “plan van aanpak” kan dus gezien worden als offerte van het externe bureau ASC te Zwolle. Het zou handig zijn als die offerte ook een kostprijs bevatte, maar die ontbreekt. Er wordt slechts een urenindicatie gegeven.

Voor het accommodatiebeleid wordt er gerekend met 162 dagdelen per jaar. Wat het vastgoedbeleid betreft rekent men op 124 dagdelen per jaar.

Omdat beide studies nogal wat overlappende elementen hebben wordt aanbevolen om ze tegelijk uit te voeren.

Op blz 19 van “het plan van aanpak” lezen we onder het kopje Synergievoordelen dat de totale tijdsbesteding in dat geval 310 uren bedraagt.

Opmerkelijk, omdat als beide trajecten individueel worden doorlopen de totale urenindicatie 286 dagdelen is, zodat er dus geen sprake is van een synergievoordeel.

Wat zo’n dagdeel overigens kost wordt nergens duidelijk gemaakt. Een vrij normaal tarief voor externe adviseurs is € 300,- per uur waarmee de kosten van een dagdeel op zo’n € 1000,- zouden komen.

Uitgaande van 300 dagdelen kom je dan op € 300.000,- voor het formuleren van een accommodatiebeleid en een vastgoedbeleid.

Allemaal zaken waar ik graag meer over zou willen weten, maar waarvoor raadsleden in het verleden niet of nauwelijks belangstelling toonden, zodat we inmiddels met een enorme berg knollen zitten die ons ooit als citroenen zijn aangeprezen.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Eén gedachte over “Knollen voor citroenen”

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: