Deen

Liefde = elkaars bier dragen

Elke week donderen ze bij mij een folder in de bus waarin  ze uitleggen hoe goedkoop ze wel niet zijn.

Kort geleden haalde ze met hun bierstunt zelfs de redactionele kolommen van de Enkhuizer Krant. “Deen verkoopt in 15 minuten twee vrachtwagens met bier leeg”. Trots dat ze waren.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak spreekt Burgemeester Baas, die niet alleen over de borreltjes maar ook over het bier gaat, er schande van.

Hij ziet het als een doorkruising van zijn alcoholmatigingsbeleid.

Beetje flauw natuurlijk, want als de burgemeester zelf iets organiseert  (zoals de stadsvisie en de nieuwjaarsreceptie) vloeit de alcohol rijkelijk en is bovendien gratis.

Maar deze keer gaat het me niet zozeer om het dubbelzinnige gedrag van de burgemeester, maar het huilerige gedoe van kruidenier Deen.

In plaats van blij te zijn met het feit dat hij (dank zij de burgemeester) opnieuw publiciteit krijgt voor een geslaagde reclame campagne, begint hij te huilen dat Deen niet de enige was die stuntte, maar dat ze het allemaal doen.

Dat klopt, maar het unieke was nu juist, dat hun stunt de redactionele kolommen van de Enkhuizer Krant haalde en dat was geen andere kruidenier gelukt.

Ik heb het bange vermoeden dat de razende reporter van de Enkhuizers Krant zich inmiddels weer bij Baas heeft gemeld, zodat deze storm in een glas bier nog wel enige tijd zal voortduren.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: