Gezellig

Kasteel Violinde

Na zo’n 50 jaar stevig doorgerookt te hebben, leek 2010 een mooi jaar om er maar eens mee te stoppen. Zo gezegd zo gedaan, maar er bleken toch een paar bijverschijnselen, waar ik niet zo op gerekend had.

Als kersverse niet-roker voel ik me beroerder dan toen ik nog wel rookte, maar dat schijnt op de lange duur beter te worden.

In ieder geval voelde ik me te beroerd om naar de Nieuwsjaarreceptie van de Gemeente te gaan.

Ik moet het dus doen met het krantenverslag en daar uit blijkt  dat het reuze gezellig was. Van Stella had ik dat ook al begrepen, want ze twitterde dat het net een warme douche was.

Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Je gaat niet naar zo’n bijeenkomst om de Burgemeester te vragen of hij er voor kan zorgen dat er bij jou in de straat ook gestrooid gaat worden.

Dit zijn bijeenkomsten waar belangrijke mensen in een ontspannen sfeer gewichtige zaken met elkaar bespreken.

Alleen jammer dat er ook weer zo’n prijsuitreiking aan te pas moest komen. Voor de bijdrage de die de gewone burger had geleverd aan het overweldigende succes van de stadsvisie.

Maar goed, de locatie gaf daar ook alle aanleiding toe. Sprookjeswonderland.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

6 gedachten over “Gezellig”

 1. Ben het met de belangrijkheidsstelling van Stella eens. Maar dan niet in de idealistische zin doch in de realistische zin.
  Ieder mens heeft het in zich degene te zijn die precies nét dat éne verschil maakt, het hangt af van de actie die iemand wenst of durft te ondernemen.

  Al diegenen die het verschil gemaakt hebben zijn personen geweest die startten met een onverwachts slechte uitgangspositie tov wat of wie ze uiteindelijk waren in relatie tot die éne verandering die ze gemaakt hebben.

  Mao tse Toeng, Stalin, Lee Harvey Oswald, Adolf Hitler, Voltaire, Robespierre, keizer Claudius, Michiel de Ruyter, und so weiter und so weiter.

  Het gaat om de actie die je onderneemt, nergens anders om.

  Like

  1. Ehh Hans welke aktie van Mao,Stalinen Hitler bedoel je dan want wat ik van ze weet is dat deze drie toch wel bij de top tien massa moordenaars behoren.Robespierre was ook niet zo’n fris mannetje en keizer Claudius ook niet volgens mij.Ik ben het met je stellig eens maar heb je geen andere voorbeelden waar men zich aan kan optrekken in plaats van halve volkstammen te moeten uitroeien,of snap ik er gewoon niets van wat je schrijft?

   Like

 2. En een terrasverwamer met tafeltje/asbakje voor de die-hards:-).Ze smaakte me in ieder geval goed.

  Toespraak,Heks en prijsuitreiking allemaal gemist. Of het een echt gemis was?Nee, niet echt.

  Warme douche vooral omdat je veel mensen in één ruimte treft die je al tijdje niet gesproken of gezien hebt en weer even kan bijbabbelen. En nee dan ga je het niet over al die hoofdpijndossiers hebben. Weet niet wat jij onder belangrijke mensen verstaat, maar ik heb gewoon alleen maar mensen gezien. De 1 is niet gewichtiger of belangrijker dan een ander.Niet in mijn boekie tenminste.

  Like

 3. O jeetje, kers-verse niet-rokers gaan heel cynisch schrijven op internet….. De eerste verschijnselen zie ik al, en het wás al meer dan gemiddeld bij jou!

  Voorlopig hou ik me gedeisd, ik weet als anderhalfjaarnietroker waar ik mee te maken heb 😉

  Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: