Hamer (Novum) – De PvdA gaat een zwartboek maken van de arbeidsomstandigheden in Nederland. Niemand mag meer voor zijn pensioen opbranden, zei PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer zaterdag tijdens haar speech op een congres van de partij in Apeldoorn.

Door de gezondheid van medewerkers voorop te laten staan, moet de arbeidsmarkt klaar worden gemaakt voor een verhoging van de AOW-leeftijd. De PvdA gaat daarom een zwartboek opstellen over de arbeidsomstandigheden in Nederland, waarvoor de partij de komende maanden de werkvloer op gaat.

Als dat nodig blijkt, wil de PvdA de wet gaan aanpassen.”

De tragiek van de PvdA is natuurlijk, dat ze om louter financiële redenen een sociale regeling afschaft om zich daarna pas te gaan verdiepen in de gevolgen van die afschaffing voor haar electoraat.

Mevrouw Hamer mag dan wel stoer roepen dat ze een zwartboek zal gaan samenstellen, maar we weten allemaal dat de PvdA (met mevrouw Hamer als boegbeeld) de verkiezingen niet gaat winnen en dat het zwartboek dat ze ons voorhoudt dezelfde functie heeft als de worst van Dik Trom.

Waarschijnlijk ook een metafoor die vandaag de dag niet meer begrepen wordt, omdat de kinderen van vandaag opgroeien met Harry Potter en niet met Dik Trom.