Korte Vergadering.

vergadertijgers Het ouderenplatform Enkhuizen voorziet het college gevraagd en ongevraagd van advies op het terrein van het ouderenbeleid stond er op de mededelingenpagina van de gemeente in het huis aan huis blaadje “de Drommedaris.”

Het platform vergadert 5 keer per jaar en de vergaderingen zijn openbaar. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Dat bleek ook inderdaad het geval te zijn, toen ik de bescheiden vergaderzaal in Overvest betrad.

Er bleken nog twee geïnteresseerden te zijn, die (op tegen de muur gezette stoelen) zaten de wachten op de dingen die komen gingen.

Van de vergadertijgers zelf herkende ik alleen de mevrouw die belast was met het ouderenwerk in de gemeente en een mevrouw die belangrijke dingen doet bij de ANBO, zodat ik aanneem dat de protestantse en katholieke  ouderenbonden ook deel uitmaken van het platform.

Alle leden van het platform waren voorzien van goed gevulde ordners vol ouderenbeleid.

Op de agenda stond de startnotitie Ouderennota (concept), maar zover is het (wat mij betreft) helaas niet gekomen.

De gemeentelijke beleidsmedewerkster liet namelijk weten de vergadering per abuis als openbaar was aangemerkt, waarop de voorzitter het woord tot de drietallige publieke tribune richtte. 

We hoefden wat hem betreft niet weg, als we maar beloofden niets over de vergadering naar buiten te brengen. Een genereus aanbod natuurlijk, waar ik echter geen gebruik wilde maken. Ik blijft in dat geval liever outsider en neem wel kennis van de Startnotitie als zij haar definitieve vorm heeft gekregen.

Op weg naar de uitgang passeerde ik de centrale hal, waar de bingo inmiddels in volle hevigheid was losgebarsten. De daar aanwezige oudjes hadden geen flauw benul dat er 50 meter verderop druk werd vergaderd over een nieuwe nota, waarvan de details nog niet in de openbaarheid gebracht mogen worden.

Zal ze ook een zorg zijn, denk ik, als de bingo maar niet wordt wegbezuinigd.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

5 gedachten over “Korte Vergadering.”

 1. Denk dat je gelijk hebt, maar ik zou wel graag zien dat als deze klankbordgroepen voor welk beleid dan ook, er niet voor Piet Snot bijhangen, maar daadwerkelijk serieus worden genomen. Als je via Google de oude verslagen opzoekt van bijv. het SOE en Ouderplatform geeft dit een beeld vanm elkaar bezighouden, aanhoren en verder 0,0.

  Like

 2. Ik vind het echt raar dat een ANBO, het Ouderplatform en een JAC niet gewoon in de WMOraad zitten, lijkt me veel effectiever en handiger dan dat iedereen apart gaat zitten over hetzelfde.

  Het is mij ook een raadsel waarom het bestuur is samengesteld zoals deze is. In feite is er een onafhankeleijke voorzitter en zitten er verder de directeur van de Enkhuizer tak van Wilgearden en de Omring in.

  Deze vergaderingen waren trouwens altijd openbaar en zonder voorwaarden. Je doet het openbaar of niet. Een beetje van dit en dat is niet zoals het zou moeten zijn, zeker niet nu het de startnotite ouderen betreft. Me dunkt dat je daar niet zo gehemzinnig over hoeft te doen.

  Like

  1. Ach, we moeten er niet zo zwaar aan tillen denk ik.
   De gemeente zoekt wanhopig naar een klankbord waar ze hun opvattingen kunnen toetsen en ze zijn blij als ze mensen weten te vinden die daar zitting in willen nemen.
   Die zijn allemaal van goede wil, maar we moeten geen al te hoge verwachtingen hebben.
   Het mooiste voorbeeld wat ik tot nu toe ben tegengekomen is de Enkhuizer Vereniging van Kermisexploitanten die om haar mening werd gevraagd toen het ging om de aanleg van het Dirk Chinaplein.
   Volgens mij heeft die vereniging 1 lid en daar wordt dan een middagje mee vergadert.
   Het komt op mij over als een vorm van werkverschaffing (voor de bezoldigde krachten) en bezigheidstherapie (voor de onbezoldigde krachten).

   Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: