Elku

westerveld

Weinig spectaculair nieuws deze week of het moest de transfer van Cor Westerveld zijn. Hij verruilt de PvdA voor Lijst Quasten (LQ) waar hij op de tweede plaats komt.

Heugelijk nieuws natuurlijk omdat Stella alleen maar vrouwelijke kandidaten had, maar dat komt waarschijnlijk dat veel van haar werving zich afspeelt in de supermarkt

In de PvdA deed Cor o.a. sport. Zie wij de hier de ontwikkeling van een heuse sportpartij voor Enkhuizen, of berust dit alles op toeval.

Bij de PvdA zag ik Ab Giesenbeek naar bovenkomen. Als ik me niet vergis benaderde hij me ooit voor  jeu de boules banen op het Tulpenplein.

Wie weet wordt het nog wat met al die sportlui in het bestuur.

Auteur: Pim

Hoe lang blijft een democratie nog een democratie, als alleen het recht van de sterkste geldt?

21 gedachten over “Elku”

 1. Beste Christian .Je moet het je niet persoonlijk aantrekken.Maar je begrijpt nu toch wel dat IK alleen nog maar geinteresseerd ben in de sport met name de ontwikkelingen op het Immerhorn zitten mij zeer hoog.Voor de rest heb ik de moed in Enkhuizen opgegeven.Met deze bestuurders komt Enkhuizen geen stap verder.Een totaal nieuwe partij zie ik WEL zitten.Op de sport terug te komen word er uit de politiek en ook de sport verkeerd gedacht en onderhandeld Alleen onze bestuurders laten het ongelooflijk ver oplopen.Sportnota laat me niet lachen .Daar kun je nu beter de kachel mee aansteken.Enkhuizen een prachtig dorp in wording.

  Like

  1. Ik trek het me niet persoonlijk aan, ik ben alleen bang dat je je blind gaat staren op makkelijk gemaakte beloftes, door deze of gene. Die nieuwe partij dus, als die steunt wat jij wil, dan is het OK. Ook als je daar ander zaken voor moet inleveren (hogere lasten, parkeren enz). Doet me denken aan de Partij voor de Ijsbaan in Zaandam. Om het nog maar niet te hebben over de vraag of je in Enkhuizen wel kunt spreken over nieuwe partijen. Het zijn namelijk wel vooral -wij ook- dezelfde mensen die met een andere naam meedoen. In plaats van nou te kijken wie het beste ZEGT wat jij wilt, kies de mensen die ook nog wat DOEN. Maar goed, nog steeds geen idee wat met “in de maling genomen” bedoeld werd. Wie nam wie in de maling? En wanneer, er is sinds eind 2007 (helaas) toch veel veranderd in de lokale SP. Zal het me niet aantrekken.

   Like

 2. Ik wacht nog steeds op die zonneschijnerige reclamefolder.

  Ach Pim, zolang men wel interesse heeft in de mening van de burger als het uitkomt,allemaal toekomstmuziek is en niet bereid is op actuele onderwerpen zich eens af te vragen of de gekozen weg nu goed is voor de stad en de inwoners,of überhaupt de burgers wel aanhoort maar niet luistert, moeten we elkaar niet wijsmaken dat dit dure document heel lang als blauwdruk zal dienen.

  Like

 3. Hallo sportlui, gaat lekker zo zie ik. Ik heb de stadsvisie krant voor me en geen van de 34 richtinggevende uitspraken gaat over sportvoorzieningen.
  Dus tot 2030 blijft het tobben.
  Trouwens, ik ben ben tijdens geen van die bijeenkomsten over de stadsvisie een sportman tegen gekomen die zijn zaak wilde bepleitten. Te druk met sporten waarschijnlijk.

  Like

  1. Dat klopt. In zoverre is de stadsvisie zeker geen volledig document en het nut relatief. Het verhaal in de krant heb ik te zonneschijnerig genoemd. Staat er “SP stelde voor de stadsvisie unaniem te steunen”. Voorstel was stadsvisie en structuurvisie op te knippen zodat dat mogelijk werd. Maar goed, ik vraag me af of je alles wel kunt noemen. Er wordt hier te veel nadruk gelegd op “als het genoemd wordt dan gaat het gebeuren” en erger -andersom: “als het niet genoemd wordt gebeurt het niet”. We zijn al jaren met accomodaties bezig. Dit hing van heel veel zaken af volgens de wethouder. Niets meer gehoord. Ik zet te denken: misschien heeft Jacco wel een andere partij in gedachten, en verwart hij mij met die ander. Overigens ook: in het het meerjarenplan kapitaalgoederen staan ook nieuwe velden vermeld. De verwachting is dat daar -vlak voor 3 maart- nog wel een voorstel over komt. Als het daarom gaat: ik hoop toch verder gekeken wordt dan dit ene punt.

   Like

   1. HoHo, de krant ligt nog maar net in de bus of we beginnen al te relativeren? Zelfs na vluchtig lezen schat ik dat ze goed is voor 25 leuke commentaren. Zo makkelijk laat ik me het brood niet uit de mond stoten.

    Like

    1. Ik heb de stadsvisie altijd al gerelativeerd. Ik relativeer zelfs het leven. En het nut van Twitter. Het geeft globaal wel aan welke richting we uit kunnen. Algemeen gesteld, zodat iedereen het er wel mee eens kan zijn (met verschillende interpretaties). Ik zou er geen twee ton voor over hebben gehad. 25 leuke commentaren is wel mooi.

     Like

 4. Jacco/Chris

  Ik wil even aanvullen.
  Ook als je ergens voor strijdt en er volledig voor gaat is er een kans dat er geen overwinning is. Dat is gewoon de raliteit.

  Ik ben het eens met Christian dat er continue keuzes gemaakt (moeten) worden en dat heel veel zaken belangrijk zijn. De million dollar question is waar leg je de prioriteit?

  Ik ben ook met Jacco eens dat er op het gebied van de sport (ondanks dat er een sportnota ligt) en dan met name de vv’én een extra inspanning nodig is en dat het tijd is dat beloften worden ingelost. Maar vind het niet fair om de bal op het bord van de SP te leggen. Die hoort gelegd te worden bij het college en de verantwoordelijke wethouders en coalitiepartijen.

  Like

 5. Beste Jacco,
  over de sport weet ik wel. Ik vind dat je erg bot reageert op een situatie die een ander heeft gecreëerd. Wat je nou bedoelt met
  “De voormalige voorzitter van WF werd hopeloos door jullie in de maling genomen.”…
  geen idee. Hoezo? Waar gaat deze zin over? Maling genomen?
  Of
  “Nooit durft 1ambtenaar of zoiets dergelijks wat er al niet rondhangt in die stadskantoren.”
  Ook hier kan ik geen touw aan vastknopen (misschien kunnen Hans of Stella deze zin duiden?)
  “En programma,s ja zet hem er dan maar op .Nee ik denk dat het over is met geloof in jouw partij. In ieder geval de voetbal.Veel geschreeuw en loze beloften.Het word anders .STRIJD moet er geleverd worden ,anders geen OVERWINNING.”
  Ik heb je net geschreven dat hij er al op stond.
  Als je je verdiept hebt in de lokale politiek van de SP dan zou je hebben gezien dat we JUIST heel veel STRIJD geleverd hebben op heel veel gebieden. Juist zeggen waar het op staat. Misschien zijn het niet jouw standpunten, dat kan, maar als jij zelf kiest voor maar 1 onderwerp, nl. de sportverenigingen, dan vind ik dat erg beperkt. Ten eerste omdat geld wordt uitgegeven aan zaken die belangrijker zijn. Vandaar GEEN sloepenhaven van een half miljoen, maar doe maar betere accomodaties. Ten tweede omdat sport erg belangrijk is, maar de ouderenzorg, een plek voor jongeren allemaal toch ook erg belangrijk zijn.
  grt
  Christian

  Like

 6. Beste Jacco,

  Of het nu wel of niet specifiek in welk partijprogramma dan ook staat doet er volgens mij niet veel toe. Ook buiten een programma kunnen en moeten partijen zich sterk maken voor de sport in het algeheel en daarbij deugdelijke ondersteuning en stimulering bieden in faciliterende en financieel opzicht.Het opnemen in een programma is geen enkele garantie dat er ook naar gehandeld wordt, dat laten zoals jij aangeeft,de afgelopen 12 jaar wel zien.

  BTW: Sloepenhaven is in zoverre gelul dat het een schande is dat partijen er de voorkeur aan hebben gegeven om dat rotte stukkie voor een 1/2 miljoen op te pimpen en ondertussen andere zaken die van veel groter en algemener belang zijn wegwuiven of er bewust hun ogen en oren voor sluiten.

  Like

 7. Beste Christian ik richt het woord ook even naar jou.Wat sloepenhaven allemaal gelul.De problematiek rond Immerhorn speelt reeds 12jaar .De voormalige voorzitter van WF werd hopeloos door jullie in de maling genomen.Nooit durft 1ambtenaar of zoiets dergelijks wat er al niet rondhangt in die stadskantoren.En programma,s ja zet hem er dan maar op .Nee ik denk dat het over is met geloof in jouw partij. In ieder geval de voetbal.Veel geschreeuw en loze beloften.Het word anders .STRIJD moet er geleverd worden ,anders geen OVERWINNING.

  Like

 8. Beste Hans .Wat jammer dat JIJ je de laatste tijd in dingen
  verdiept wat totaal onzinnig is fascist,generalist enz.
  Wat heb ik daaraan we roepen met z,n alle vrije mening enz .
  Ach ik wil het er verder niet over hebben.Maar het overleg met de gemeent ging over onderhoud en evt nieuwe kleedkamers en evt kunstgras en herstel van veld B West Frisia.Ik hoop dat je wel weet wat zich daar op het moment afspeelt?Zo niet dan is het een treurige zaak.800spoters op Immerhorn hoe lang nog in deze situatie?Kwam net met de auto de stad in en zag de selectie van WF bezig met trainen.
  Langs de Zijlweg!!!!!

  Like

 9. Ja die Cor.
  Goeie zaak denk ik nuchtere gozer .Heeft een eigen mening
  en zal zich niet achter anderen verstoppen .Nu een goed programma neerzetten .Ik denk dat er nu nog wel wat meer steun is te verwachten voor LQ .Ja wat Pim al zegt sportlui.
  De voetbal kan in ieder geval in de situatie van nu op niemand rekenen.Hopend van mijn zijde dat LQ dit inhet programma meeneemt want wat zich op het Immerhorn afspeelt is echt schrijnend.600 voetballende en sportende leden die
  hun contributie betalen voor iets wat voor sportaccomodatie moet doorgaan .Ronduit schandalig.Cor weet exact wat zich afspeelt dus …ik heb het al eerder aangegeven .Voetbal is 1000 leden .500 zijn stemgerechtigd als deze 500 er 2 voor zich winnen door elkaar te stimuleren op LQ te stemmen dan kunnen we nog lachen want met 1100 stemmen lever je een wethouder.Na het overleg van woensdag met gemeente weten de verenigingen dat ze nergens op hoeven te rekenen.Trouwens dat van die rekenkamer .Kunnen ze niet eens kijken naar de geld verdeling van onderhoud Immerhorn?

  Like

  1. Het zal ongetwijfeld in alle programma’s weer staan. Zo gaat dat met programma’s. Wij hadden hem ook al staan. Maar wij menen hem ook echt :-O Wel wordt de bekostiging een uitdaging, een sloepenhaven was nl. belangrijker…

   Like

   1. Ik hoop trouwens dat een keuze uiteindelijk ook gebaseerd is op meer punten dan de accomodaties, zoals daar zijn: betaald parkeren, onderhoud buitenruimte, Sociaal Medisch Centrum enzovoorts…

    Like

 10. Het voordeel van Cor’s actie is dat hij uit een partij stapt die landelijk van aard en gezicht een aantal fascistische eigenschappen heeft.
  Door een aantal echt linkse groepen in de samenleving wordt de PvdA dan ook wel benoemd met de term sociaal-fascistisch ipv sociaal-democratisch. In mijn ogen terecht, maar daar heb ik het al vaker over gehad.

  Wat niet wil zeggen dat de lokale evenknieën van de PvdA ook fascistisch van aard en eigenschappen zijn. Ik denk zelfs dat de overgrote meerderheid van doorsnee PvdA’ers in de lokaliteiten in den lande van goede wil en motivatie is richting de samenleving. Niets mis met hen.
  Bij sommigen zie je wél wat je bij de landelijke partij ook ziet, helaas.

  Like

  1. Ik geloof graag dat er mensen zijn die zich “echt” links noemen.
   De jou wel bekende Sonja van SP transparant is daar een aardig voorbeeld van.
   Onder die mensen bevindt zich waarschijnlijk ook wel iemand die de PvdA graag kwalificeert als sociaal-fascistisch.
   Maar om die ene (onbekende) persoon als bewijs op te voeren
   voor het feit dat de PvdA fascistische eigenschappen heeft gaat me te ver.
   Bovendien bespeur je ook bij sommige lokale politici nu al fascistische eigenschappen.
   Dat soort beschuldigingen moet je eigenlijk maar doen als je in staat bent om ze waar te maken.
   Anders doe je precies hetzelfde wat al die andere “echte” linkse mensen het liefste doen.
   Overal een (fascistisch) etiket opplakken in de hoop dat de iedere eenvoudige van geest het gedachteloos gaat overnemen.

   Like

   1. Hoezo denk je dat ik de PvdA fascistisch noem op basis van één persoon? Dat haal ik eerlijk gezegd niet uit mijn bijdrage.
    Het is iets dat ik al jaren poneer, en daar ben ik niet de enige in. Het komt inderdaad ook van links én van rechts.
    Die Sonja van SP Transparant doet er al helemaal niet toe. Die zet politieke standpunten van wat voor een richting dan ook neer. Die heeft geen politieke richting, maar is gewoon aan het afzeiken. Die site van haar loopt trouwens steeds minder goed.

    Wat ik van de PvdA fascistisch vind zal ik wel gaan neerzetten, voor de zoveelste keer bij iemand die zegt dat ik het zomaar zeg. Maar niet nu, ik moet straks weg.

    De PvdA noem ik

    Like

Reageer !

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s